1 травня 2024 року на факультеті іноземних мов заслухано звіт про зарубіжне стажування у Мічиганському державному університеті (США) та участь у конвенції TESOL-2024 (Тампа, Флорида). Звіт представили кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри англійської мови та методики її навчання Ольга Валентинівна Сушкевич та кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри англійської мови та методики її навчання Олена Павлівна Бевз.

Спочатку Ольга Сушкевич розповіла присутнім про перебіг стажування при Мічиганському державному університеті, яке відбувалося з 8 по 20 березня 2024 року. У своїй розповіді вона означила мету перебування та його етапи. Зокрема, мова йшла про особливості мовної та методичної підготовки викладачів англійської мови при Центрі англійської мови університету, сучасні тенденції у викладанні мови. Окрема увага була приділена особливостям матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу у вищих навчальних закладах США та можливостям бібліотеки. Крім того, була висвітлена і культурна складова стажування, зокрема, відвідування Центру для біженців, Української школи у Детройті, а також Верховного Суду штату Мічиган та Капітолію.

Доцент кафедри англійської мови та методики її навчання Олена Бевз проаналізувала тематику доповідей учасників однієї з визначальних щорічних подій галузі навчання англійської мови як іноземної – Конвенції TESOL-2024, яка у цьому році відбулася з 20 до 24 березня у м. Тампа, США, та зібрала представників з усього світу для обміну досвідом та обговорення сучасних досягнень та перспектив подальшого розвитку галузі. Окрім цього, Олена Бевз детально зупинилася на засадах усвідомленості під час навчання, зокрема на дихальних практиках.

Пресцентр УДПУ