«Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!» − саме під таким гаслом у рамках міської акції «З Новим роком, солдате!» була проведена зустріч студентів та викладачів факультету початкової освіти з волонтерами та бійцями АТО.

Із вітальним словом до гостей звернувся декан факультету початкової освіти, професор Борис Якимчук, який подякував воїнам за те, що вони з мужністю та вірою у краще майбутнє стали на захист нашої Батьківщини.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів та мирних жителів сходу.

Студенти факультету початкової освіти та хореографічний колектив «Крок вперед» підготували для гостей номери художньої самодіяльності. Так, студентка 11 групи Наталія Алєксеєва продекламувала зворушливий вірш «Про АТО». Образи мам, дружин, сестер, які віддано чекають на своїх синів, чоловіків та братів втілили у хореографічній постановці «Сестрички» учасники колективу «Крок вперед».

Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави перебувають на передовій, захищаючи неньку Україну, сотні поранених у боях бійців проходять лікування у військових шпиталях. І їм, як ніколи, потрібні наша увага, добре слово та підтримка. Про це йдеться у вірші «Плач, ненька Україна», з яким виступила студентка 12 групи Ірина Найдюк. Гостям - захисникам нашого права на життя, на свободу та незалежність країни була присвячена хореографічна постановка «Залишайся живим». Із словами вдячності воїнам і хвилюванням за майбутнє України виступила учасниця Волонтерського центру «До перемоги» Людмила Буніна.

Друга частина зустрічі пройшла у вигляді бесіди. Студенти та викладачі активно задавали питання, що торкалися бойових дій на сході. Наші гості стримано розповідали про їх участь у боях за нашу країну. На завершення заходу студенти презентували воїнам продукти харчування та прапор із своїми побажаннями, щирі слова яких, сподіваємось, будуть зігрівати серця солдат у люту днину.

Студенти та викладачі факультету початкової освіти подякували учасникам АТО за те, що, забуваючи про страх, біль та небезпеку, усвідомлюючи, що можуть загинути у будь-яку мить, всі вони, незалежно від віку й роду занять, стали на боротьбу з ворогом, на захист свого дому, своєї родини, Батьківщини.

Хай живе Україна! Слава Україні – Героям слава!

Пресцентр УДПУ