У Києві відбулася зустріч робочої групи проекту «Шкільний учитель нового покоління» з міністром освіти і науки України Сергієм Квітом і адміністрацією Британської Ради в Україні, котра пройшла за участю представників вісьмох українських університетів-учасників проекту. Міжнародну організацію представляли директор Британської Ради в Азербайджані Елізабет Вайт, виконуюча обов‘язки директора Британської Ради в Україні Наталія Яковенко, регіональний менеджер освітніх програм Британської Ради Джеррі Макінтош, академічний директор Норіджського інституту мовної освіти, консультант Проекту Род Болайто, координатори проекту Вікторія Іваніщева та Олексадр Шаленко. Від нашого університету у зустрічі взяли участь представники факультету іноземної філології Оксана Заболотна, Алла Гембарук і Олена Бевз.



Учасники обговорили існуючі проблеми у системі підготовки вчителя англійської мови і висловили свої міркування щодо перспектив і можливостей подальшої співпраці. Перш за все говорилося про нагальну потребу в розробленні державних галузевих стандартів підготовки вчителя англійської мови для ОКР «бакалавр» і «магістр», зважаючи на те, що чинний стандарт втрачає чинність у нинішньому році.

Учасники зустрічі поінформували міністра про те, що до впровадження державного стандарту робоча група працює над кардинально новою навчальною програмою з курсу «Методика навчання іноземних мов», яка базуватиметься на наскрізності, інтерактивності та практичності підготовки. Програма також заповнить прогалини щодо мовної освіти учнів з особливими потребами, інтегрованості навичок, соціокультурного компоненту вивчення мови тощо.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт запевнив партнерів проекту у тому, що МОН підтримає пілотування у ВНЗ України цієї програми (її реалізація розрахована на 2015 – 2016 н.р.). У свою чергу Британська Рада та робоча група засвідчили свою готовність надалі працювати над розробленням проекту «Шкільний учитель нового покоління» та подякували за офіційну підтримку.

Пресцентр УДПУ