На початку нового навчального року адміністрація університету організувала зустріч із іноземними студентами, яких у виші цьогоріч навчається більше 200 осіб. На заході були присутні проректор з науково-педагогічної роботи Олена Кірдан, завідувач відділу по роботі з іноземними студентами Надія Ремезовська, юрисконсульт університету Василь Підлісний, представники деканатів факультетів, на яких навчаються іноземні громадяни.

Проректор Олена Кірдан привітала студентів із початком навчального року і побажала їм успіхів у навчанні, снаги та наполегливості у процесі здобуття знань, гарних вражень від студентських років.





Про правові основи організації навчального процесу та перебування студентів-іноземців на території України розповів Василь Підлісний. Юрисконсульт також акцентував увагу іноземних громадян на дотриманні ними правил внутрішнього розпорядку університету, правил проживання в гуртожитку, а також чинного законодавства України і запобігання правопорушенням; недопущення виникнення конфліктних ситуацій. Піднімалися питання щодо прав та обов`язків громадян України та іноземців, що тимчасово мешкають на території нашої держави, передбачених Конституцією України та деякими статтями Цивільного та Кримінального кодексу.

Зустріч пройшла в діловій та доброзичливій атмосфері, в ході якої студенти одержали вичерпні відповіді на важливі питання.

Пресцентр УДПУ