Зранку до Міністерства освіти і науки почали надходити численні дзвінки від студентів Київського національного лінгвістичного університету та їхніх батьків з проханням про допомогу.

За їх інформацією, невідомі войовничо налаштовані молоді люди, які назвали себе активістами громадянського руху "Відсіч", представники якого є членами Студентської координаційної ради, застосовуючи фізичну силу, заблокували вхід до навчального корпусу ВНЗ, брутально перешкоджаючи студентам, викладачам та співробітникам Київського національного лінгвістичного університету потрапити до приміщення університету.


Нагадаємо, що 4 грудня відбулася зустріч керівництва Міністерства освіти і науки України зі студентами та представниками Студентської координаційної ради, під час якої досягнуто домовленостей, зокрема, про неприпустимість застосування будь-яких насильницьких дій до викладачів та студентів, які виявили бажання працювати та навчатися у звичайному режимі.

Міністерство освіти і науки нагадує представникам Студентської координаційної ради про необхідність дотримуватися досягнутих домовленостей та поважати норми Конституції України щодо права на доступну освіту та закликає Студентську координаційну раду засудити такі дії, а також запобігти повторенню таких ситуацій у вищих навчальних закладах України.

Аналогічні випадки порушень прав студентів та викладачів упродовж цього тижня відбувалися в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова, Київському національному університеті будівництва і архітектури та Київському національному університеті технологій та дизайну.

Такі дії з боку учасників мирного зібрання порушують Конституцію України, загрожують безпеці студентів, викладачів та співробітників університетів, є неприпустимими та не мають жодних виправдань!

Прес-служба МОН України