З 12 до 18 травня 2024 року тривала Міжнародна літня школа «Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)», організована Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu в межах проєкту «AMU Summer Schools 2.0».

Стажування проводилося у Палацовому комплексі Pałac w Dębinie розташованому за 40 км від міста Познань.

В ході лекцій та тренінгів учасницям було представлено вступ до інтернаціоналізації, висвітлено місцеві та глобальні тенденції та рейтинги у вищій освіті. Лекторки поділилися власним досвідом розробки проекту COIL, а саме: визначення чітких цілей, постановка відповідних завдань та вибір ефективних інструментів для міжкультурної онлайн співпраці. Акцентували увагу на вивченні різних форматів COIL, від індивідуальних занять до спільних курсів.

В межах стажування відбулася екскурсія до адміністративної будівлі та бібліотеки Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. У супроводі екскурсовода слухачі міжнародної літньої школи прогулялися вулицями Старого міста Познані, познайомилися з його історією, архітектурою, культурою. Відвідали головну площу Познані Старий Ринок, Ратушу, Церкву Божої Матері Неустанної Помочі та Святої Марії Магдалини. Побували у шоколадні Wedel та Пальмярні в Познані.

16 травня учасниці завітали до Університету прикладних наук імені Яна Амоса Коменського в Лешно з нагоди Дня Покровителя. В ході урочистостей офіційної церемонії поклали квіти біля пам'ятника фундатора наукової педагогіки, видатного мислителя Яна Амоса Коменського та відвідали низку урочистостей.

Висловлюємо вдячність організаторам та лекторам міжнародної літньої школи  Костянтину Мазуру, Катажині Радке, Анні Кваснєвській, Йоанні Домагалі, адміністрації та персоналу Pałac w Dębinie за неймовірний досвід та незабутні враження.

Від Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини участь брала провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Людмила Дубовик. Проєкт шкіл фінансується NAWA Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej

Пресцентр УДПУ