У юридичній клініці університету відбулося засідання круглого столу, приурочене річниці прийняття резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини. Захід пройшов за сприяння Уманського міськрайонного управління юстиції, історичного факультету, кафедри суспільних дисциплін, юридичної клініки університету. Студенти п'ятого курсу історичного факультету, члени юридичної клініки, котрі навчаються за напрямком «Правознавство», прослухали лекції по темі.




Про важливість та актуальність й на сьогоднішній день Декларації директор юридичної клініки, юрисконсульт університету Василь Підлісний. Головний спеціаліст Уманського міськрайонного управління юстиції Віктор Квасюк доповів про історичні підґрунтя прийняття Загальної декларації прав людини, її місце в сучасному світі та важливість для гарантування прав людини в кожній державі. Головний спеціаліст Уманського міськрайонного управління юстиції Олена Блащук акцентувала увагу студентів на значенні Загальної декларації в становленні та закріпленні прав людини у національному законодавстві, а особливо у Конституції України. Також вона повідомила про місце прав людини в Основному Законі та надала класифікацію їх видів. Викладач кафедри суспільних дисциплін, консультант юридичної клініки Олексій Олєйнічук виступив з доповіддю на тему: «Загальна декларація прав людини та інші міжнародні гарантії захисту прав та свобод людини у контексті національного законодавства».

Особливо цікавою була дискусія між студентами та фахівцями права, в ході якої розкрито практичний механізм гарантування прав людини, значення Європейської конвенції про захист прав людини й основних свобод людини та роль Європейського суду з прав людини в цій вкрай важливій справі.

Пресцентр УДПУ