Справжнім святом стала для факультету української філології недавня зустріч з прецікавою людиною - видатним літературознавцем, професором Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Володимиром Панченком.

Організована за сприяння деканату, зокрема, декана професора Валентини Коваль, активної підтримки кафедри української літератури, українознавства та методики їх навчання, а також університетського літоб’єднання імені Миколи Бажана й Науково-методичного Центру художньо-педагогічної творчості імені Степана Павленка, - зустріч стала справжнім святом для викладачів та студентів.

Захід відбувався у формі лекції, сама назва якої інтригувала: «Леся Українка, Микола Зеров, Микола Хвильовий: несподівані аспекти». До того ж, перш, ніж почати лекцію, Володимир Панченко проголосив таку собі «міні-доповідь» про те, якою багатющою і цікавою є література Уманщини.

Виклад був динамічним і живим, вдало поєднував глибоку теорію з практикою (сам автор особисто об’їздив місця, про які писав і розповідав). Навіть найскладніші літературознавчі аспекти подавались гостем-професором просто, цікаво і зримо. Врешті-решт, Володимиру Панченкові вдалось передати свій ентузіазм присутнім та полонити постатями, про які говорив.

При цьому на екрані аудиторії 407 (Центр імені Степана Павленка) мінялися слайди із зображеннями обкладинок його праць та ключових моментів літературної та наукової біографії. Це доцент Леонід Козинський підготував для гостя такий «сюрприз».

На прощання Володимир Панченко подарував Літературному кабінету, що діє при кафедрі української літератури, українознавства та методики їх навчання, кілька своїх чудових книг з автографами.

Пресцентр УДПУ