Всеукраїнському дню довкілля присвятили виставку студентських виробів із побутових відходів на природничо-географічному факультеті університету. Організаторами заходу виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта», завідувач лабораторією, доцент Ганна Гончаренко, професор Світлана Совгіра, викладач Наталія Душечкіна.

Конкурсні роботи представили студенти 2-4 курсів природничо-географічного факультету. Вони показали, що побутовим відходам, які втратили своє призначення, можна надати друге життя. Власне, й сама виставка мала на меті показати соціальні та економічні переваги екологічних технологій переробки вторинної сировини. Це є важливою складовою частиною екологічного виховання.

Приголомшив розмах творчої думки студентів. Були представлені вироби, виконані із побутових відходів − одноразового посуду, шкарлуп від фісташок, картонних коробок, старих дисків та газет, порожніх пластикових та пляшок з-під йогурту, стружки з олівців, тара пакетів з соку і молока і багато інших. Так як матеріал для виготовлення того чи іншого виробу з побутових відходів був досить таки неординарний, то готові вироби вийшли креативними і незвичайними.

Використовуючи пластикові ложки, виделки і тарілки, студенти зробили багато різних виробів. Так, пластикові вилки, оздоблені шматочками тканини перетворились в красиві віяла, ложки використали для оформлення букетів тощо. Із пластикових пляшок, пакетів від соків і молока виготовили красиві вази, олівців, кашпо для вазонів, шкатулки тощо.

Відвідали виставку представники ректорату на чолі із ректором, професором Олександром Безлюдним, який схвалив ініціативу екологів університету, відзначивши, що по одинці ми не можемо вирішити глобальні екологічні проблеми, які потребують фінансових витрат, але кожен з нас таким вчинком може зробити великий внесок у боротьбу з екологічними проблемами. Олександр Іванович наголосив, що тільки сумісними зусиллями ми можемо налагодити екологічну ситуацію у нашому місті, регіоні і закликав відчувати свою відповідальність за долю довкілля!

Перш, ніж викидати сміття, подумайте, як можна непотрібним, на перший погляд, речам дати друге життя, тим самим не тільки прикрасити свій будинок, але й долучитися до маленької, але корисної справи.

Таким чином, виставкою робіт із побутових відходів її організатори та студентська молодь ще раз привернули увагу громадян до екологічних проблем. Наша спільна відповідальність перед майбутнім поколінням — очистити довкілля від сміття, зберегти планету.

  

Пресцентр УДПУ