На базі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти відбувся науково-методичний семінар «Проблеми та перспективи розвитку сільського зеленого туризму Уманщини».

Метою семінару, проведеного за ініціативи завідувача кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Інни Поворознюк, стало впровадження заходів з обміну досвідом між представникам науки, освіти, бізнесу, державних структур та громадських організацій у сфері розвитку сільського зеленого туризму Черкаського краю.

Координатор регіонального народного центру «Уманський мистецький арсенал», майстер виробничого навчання факультету мистецтв Володимир Лопушан акцентував увагу присутніх на необхідності залучення активної молоді до розробки та реалізації проекту «Зелений туризм» з метою створення Регіонального центру сприяння розвитку зеленого туризму в с. Громи Уманського району.

Начальник відділу туризму Уманської міської ради Анна Ковальова озвучила основні проблеми та завдання, над якими відділ працює з метою активізації роботи із залученням викладачів кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи та студентів до розробки проекту «Умань туристична».

Директор Уманського міського краєзнавчого музею Наталія Білоус розповіла про роль та основні напрями роботи закладу. Акцентувала увагу на співпраці із кафедрою технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи у рамках реалізації практичної підготовки студентів та успішного розвитку туризму в регіоні.

Практику реалізації проектів розвитку сільського зеленого туризму у форматі майстер-класу презентувала кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олена Побірченко.

Відділ обслуговування читачів бібліотеки УДПУ представив учасникам науково-методичного семінару книжкову експозицію на тему: «Навчально-наукова література у фондах бібліотеки за темою: «Сільський зелений туризм»».

Робота науково-методичного семінару була спрямована на залучення викладачів, студентів та провідних фахівців в галузі туризму для реалізації проекту «Умань туристична» одним із напрямів якого є розвиток сільського зеленого туризму.

Пресцентр УДПУ