Хореографічні колективи «Візаві» та «Яворина» кафедри хореографії та художньої культури факультету мистецтв нашого університету взяли участь у ІV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі інструментального, вокального, хореографічного, театрального мистецтв та театрів мод «Квітуча країна» у рамках творчого проекту «Тріумф-Fest», у якому окрім них були заявлені колективи з різних куточків України: м. Коломия, м. Кривий ріг, м. Одеса, м. Запоріжжя, м. Дніпропетровськ, м. Умань та ін.

Народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Візаві» отримав почесну місію відкриття фестивалю хореографічною композицією «Пори року». До речі, керівник колективу – доцент Людмила Андрощук займала місце голови журі фестивалю.

Народний аматорський ансамбль народного танцю «Яворина» (художній керівник – Сергій Куценко) виступав у конкурсній програмі фестивалю у номінації «народний танець» (ансамблі) та був нагороджений диплом І ступеня ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального, вокального, хореографічного, театрального мистецтв та театрів мод «Квітуча країна».

Цього ж дня хореографічні колективи кафедри хореографії та художньої культури УДПУ взяли участь у І Всеукраїнському фестивалі народної творчості, присвяченому святу Покрови Пресвятої Богородиці «Покрова-fest», який пройшов у м. Немирів на території санаторію «Авангард».

Колективи на належному рівні представляли факультет мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, виконавши хореографічні композиції «Плащ тореадора», «Така як ти» (ансамбль «Візаві») та український танець «Гопак», молдавський - «Весняна хора» (ансамбль «Яворина»).

Вітаємо наші колективи із творчими здобутками! Бажаємо подальших успіхів та нескінченного натхнення!

Пресцентр УДПУ