7 вересня делегація університету на чолі з ректором Наталією Побірченко вирушила до села Баштечки, що на Жашківщині, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди столітнього ювілею тамтешньої загальноосвітньої школи.

На свято завітало чимало високоповажних гостей – Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, заступник голови Черкаської ОДА Тетяна Прітченко та директор Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА Галина Гаврилюк, інші високопосадовці.



Школа завжди славна своїми випускниками. Серед випускників Баштечківської є люди, які відомі на Черкащині та в Україні, зокрема двічі Герой соціалістичної праці, народний депутат України багатьох скликань Омелян Парубок. Є також відомі науковці, керівники компаній та державних структур, депутати обласної ради. Біля трьох десятків випускників школи пов’язали своє життя з освітою – стали вчителями, вихователями підростаючого покоління.


На торжествах звучали вітання від гостей, школа приймала подарунки на честь ювілею. Прозвучали щирі вітання колегам і від ректора УДПУ імені Павла Тичини Наталії Побірченко, яка, зокрема, сказала: «Впродовж століття не одне покоління вчителів та учнів творили історію школи, зробили великий внесок у справу освіти, примножили творчий та інтелектуальний потенціал підростаючого покоління.

Приємно, що Ви динамічно розвиваєтесь, йдете у ногу з часом, велику увагу приділяєте обдарованим дітям, долучаючи їх до вершин науки та мистецтва. Ваші випускники – Ваша гордість!

Вітаємо Вас із прекрасним та хвилюючим святом!

Бажаємо Вам творчої наснаги, невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх задумів, оптимізму, збереження і примноження традицій школи, нових яскравих сторінок у її історії, вагомих здобутків в ім’я розвитку освіти та процвітання України».



З ювілеєм, шановні колеги!

Пресцентр УДПУ