Студентський народний театр драми і комедії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини створений у 2000 році, за ініціативи Наталії Побірченко, яка на той час очолювала Інститут соціальної та мистецької освіти, а нині є ректором університету. У 2004 році театру було присвоєно звання «народний». Театр є лауреатом обласного конкурсу театрального мистецтва та дипломантом Міжнародного конкурсу студентських театрів. Репертуар театру збагачується з року в рік, зокрема постановками за мотивами творів українських класиків: «Кайдашева сім’я», «Наталка-Полтавка», «По-модньому», «Назар Стодоля», «Сватання на Гончарівці», «Наймичка» та багато інших. Вже багато років театр очолює талановитий режисер – Наталія Алєксєєва. З кожним спектаклем творчий колектив театру дарує глядачам яскраві враження та гарний настрій. Інтриги додає і те, що всі актори – студенти, які у повсякденному житті конспектують лекції та відповідають на семінарських заняттях, а на сцені перевтілюються і стають невпізнанними. Учасники театральної трупи навчаються на різних факультетах.

У травні у польському місті Лєшно проходитиме Міжнародний Фестиваль «Діалог культур і народів» у якому братимуть участь представники Чехії, Польщі, України та Німеччини. Україну представлятимуть творчі колективи нашого університету, зокрема і народний театр. Готуючись до міжнародних «гастролей» трупа театру підготувала уривки з відомих вистав українських класиків.


Тому днями театр драми і комедії факультету початкової освіти репрезентував свої постановки в актовій залі університету на розгляд студентів та викладачів УДПУ – уривки з відомих творів Михайла Старицького «За двома зайцями» та «Безталанної» Івана Карпенка-Карого.

Та родзинкою цьогорічної театральної весни стала постановка мініатюри «Мови різних країн» власне польською мовою. Сподіваємось на те, що польський вимогливий глядач та учасники міжнародного Фестивалю теж оцінять це належно, у всякому разі вони на це навіть не сподіваються, адже це – сюрприз від наших акторів.






З успішним відкриттям театрального сезону трупу театру привітали проректор з гуманітарних питань Дмитро Балдинюк, проректор з соціальних питань, голова профкому Олександр Осадчий та декан факультету початкової освіти Борис Якимчук.


Дякуємо талановитим акторам театру:
Олені Марковській – студентці факультету початкової освіти; Олександру Патарі – студенту природничо-географічного факультету; Максиму Килимистому – студенту факультету фізичного ви ховання; Яні Панасюк – випускниці університету; Юрію Слободянюку – студенту природничо-географічного факультету; Тетяні Флоріній – студентці природничо-географічного факультету; Івану Саханді – студенту природничо-географічного факультету; Галині Дрозденко – викладачу кафедри біології та методики її навчання; Тетяні Шульзі – студентці економічного факультету; – усім за хорошу акторську гру та професіоналізм.
Режисеру театру Наталії Алєксеєєвійза цікаві постановки та самовідданість улюбленій справі.

Пресцентр УДПУ