16-17 травня Уманський державний педагогічний університету імені Павла Тичини гостинно зустрічав учасників Всеукраїнського круглого столу «Адвокаційні кампанії в студентському самоврядуванні». Організаторами заходу виступили Уманська міська рада, студентська рада та адміністрація УДПУ спільно із Українською асоціацією студентського самоврядування.

Більше 20 студентських лідерів із різних вищих навчальних закладів України приїхали до Умані, аби обговорити актуальні питання студентського самоврядування. Під час урочистого відкриття з вітальним словом до учасників круглого столу звернулася завідувач відділу виховної роботи УДПУ, доцент Наталія Ревнюк і побажала плідної роботи та гарних вражень від зустрічі.



Президент Асоціації студентського самоврядування Микита Андреєв у своєму виступі окреслив коло питань, що потребують нагального обговорення, а також подякував студентській раді та адміністрації УДПУ за можливість проведення Всеукраїнського круглого столу в одному з найкращих вишів України.

Впродовж двох днів студентські лідери плідно попрацювали у секціях, провели тренінг «Розширення можливостей для самовдосконалення та саморозвитку», обговорили питання адвокатської діяльності та фінансування органів студентського самоврядування, основні новації Закону України «Про вищу освіту». Також в центрі уваги учасників круглого столу були питання нових критеріїв оцінки вищого навчального закладу, типового положення про органи студентського самоврядування, участі представників студентства ВНЗ у формуванні Національного агентства з питань якості освіти. Усі плідні напрацювання студентських активістів зібрано у проекті резолюції.

Окрім дискусій за круглим столом організатори запропонували учасникам насичену культурну програму, зокрема, цікаву екскурсію університетом, похід у Білогрудівський ліс та чудову прогулянку дендрологічним парком «Софіївка». Студенти мали гарну можливість поспілкуватися, познайомитися і отримати новий корисний досвід для подальшої роботи у самоврядуванні.




Плідні дискусії та привітна атмосфера, що панувала протягом двох днів, залишили у серці кожного приємні спогади про зустріч в Умані.

Пресцентр УДПУ