Умань - молодіжне та спортивне місто. Тут підготовлено чимало спортсменів чемпіонів області, України, Європи та світу з різних видів спорту, у тому числі і боксу. Вершиною розквіту боксу у місті Умань стали останні роки. Понад 100 дітей та підлітків різного віку займається цим видом спорту. Плідна праця тренерів та наполегливість юних спортсменів дали позитивний результат. Щороку Умань має чемпіонів та призерів України, трьом спортсменам присвоєно почесне звання майстер спорту України.


Саме тому місто Умань було обрано для проведення Чемпіонату України серед юніорів з боксу. Місце проведення цих престижних змагань - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини - також було обрано не випадково, адже навчальний заклад має багаторічний досвід прийняття гостей такого рівня, серед його студентів – багато відомих спортсменів, і в тому числі боксерів.


Участь у Чемпіонаті України серед юніорів з боксу взяли 260 спортсменів та 40 суддів і тренерів з усіх областей України. Учасників та почесних гостей чемпіонату привітала ректор УДПУ Наталія Побірченко, яка щиро зичила всім добра й благополуччя та успіхів і перемог. Організатори турніру вручили Наталії Семенівні подяку «За сприяння розвитку боксу у місті Умані та надану підтримку у проведенні Чемпіонату України з боксу».



Прикрасою на відкритті Чемпіонату стали виступи народного ансамблю народного танцю «Яворина» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (керівник Сергій Куценко) та юні акробати Уманської дитячо-юнацької спортивної школи.

Побажаємо спортсменам успіхів та нехай переможе cильніший!


Пресцентр УДПУ