Широкий світ. Шляхів дуже багато,

Ще більше буде в ньому роздоріж,

Ти лиш прийшов до Альма-матер,

І вже перед життям новим стоїш.

В УДПУ імені Павла Тичини відбувся традиційний урочистий ритуал «Посвята першокурсників у студенти». На велелюдному майдані третього корпусу університету весело юрмляться гості, батьки, викладачі, але головні на святі — першокурсники. Їм адресувались мудрі й щирі слова вітань та настанов.

На святі присутні адміністрація університету на чолі з ректором, професором Олександром Безлюдним, почесні гості: випускники університету, міський голова Олександр Цебрій та кандидат економічних наук, народний депутат України Максим Поляков. Прибули на урочисту посвяту польські партнери – ректор Державної Вищої Школи Професійної Освіти імені Яна Амоса Коменського, професор, доктор хабілітований Мачей Петшак та проректор з навчальної діяльності та студентських справ, доктор Януш Пола.

Вітання приймали першокурсники Інституту економіки та бізнес-освіти (директор – професор Ольга Чирва), факультетів: історичного (декан – професор Анатолій Карасевич), іноземних мов (декан – доцент, заслужений працівник освіти України Надія Бріт), української філології (декан – професор Валентина Коваль), соціальної та психологічної освіти (декан – доцент Оксана Гоменюк), початкової освіти (декан – доцент Борис Якимчук), мистецтв (в.о. декана – доцент Інна Терешко), дошкільної та спеціальної освіти (декан – доцент Ірина Демченко), фізичного виховання (декан – професор Галина Безверхня), професійної та технологічної освіти (декан – професор Станіслав Ткачук), фізики, математики та інформатики (декан – доцент Тетяна Махомета), природничо-географічний (декан – доцент Валерій Миколайко).

Учасники урочистостей згадали нещодавно відзначену Україною ювілейну дату — 25 років незалежності, нелегкий шлях становлення, увінчаний численними досягненнями, звершеннями і, на жаль, значними втратами… В пам'ять про героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, на знак вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя за честь і гідність, за Батьківщину та увійшов у безсмертя, присутні вшанували їх хвилиною мовчання.

Ректор університету, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Олександр Безлюдний, вітаючи першокурсників та їх батьків, зокрема, наголосив: «Радий, що ви обрали навчанням у нашому Університеті – одному з найповажніших вузів нашого міста зі славетним історичним минулим. Нині наш університет входить в трійку кращих педагогічних вищих навчальних закладів України та вже декілька років поспіль є лідером серед навчальних закладів Черкащини. Успіхи нашого університету в навчальній, науковій та виховній діяльності неодноразово були відзначені на міжнародному, державному та регіональному рівнях.

Маю надію, що не менш славне майбутнє будемо створювати з вами разом. Пам’ятайте, що від вашої активності і прагнення до знань залежать рівень і якість вашої освіти. Проявляйте себе! Прагніть яскраво й з користю провести студентські роки!»

Щиросердні слова вітань новій когорті студентів прозвучали з вуст міського голови Олександра Цебрія, народного депутата України Максима Полякова, який виконав почесну місію — вручив іменні одноразові стипендії студентці IV курсу факультету фізики, математики та інформатики Юлії Маслюченко за відмінне навчання та значні успіхи у студентській науково-дослідній роботі, студенту ІІ курсу факультету іноземних мов Артуру Бойку за сумлінне навчання, значний науковий потенціал та активну громадянську позицію, студентці IV курсу факультету фізичного виховання, голові студентської ради УДПУ Євгенії Бородай за відмінні успіхи у навчанні, значні досягнення у науковій діяльності та спорті, активну участь громадському житті університету.

На урочистостях прозвучали щиросердні слова вітань польською мовою – від керівника партнерського закладу Державної Вищої Школи Професійної Освіти імені Яна Амоса Коменського з міста Лєшно - ректора, професора, доктора хабілітованого Мачея Петшака.

Від імені студентства першокурсників привітала голова студентської ради університету Євгенія Бородай, котра підкреслила, що у їх житті відкривається нова, чудова сторінка, і від кожного залежить наскільки яскравою вона буде: «Студентські роки пролітають дуже швидко, і ми з гордістю заявляємо, що саме у нас студент має великі можливості розкрити себе, пізнати нове, підкорити незвідане, — акцентувала увагу Євгенія. — Університет, який ви обрали для навчання, по праву вважається одним із найкращих в Україні. Від часу вступу до університету – я жодного разу не пошкодувала про свій вибір!»

За добрим звичаєм ректор Олександр Безлюдний та народний депутат України Максим Поляков вручили першокурсникам: студентці факультету соціальної та психологічної освіти Діані Бондар та студентці факультету фізики, математики та інформатики Сергію Забіяці символічні атрибути — студентський квиток та ключ від дверей храму науки.

Від імені першокурсників, котрі ввійшли в університет новими громадянами, студентка першого курсу Інституту економіки та бізнес освіти Леоніла Кравець виголосила присягу вірності Альма-Матер з обіцянкою зберігати і примножувати її славу, з честю нести високе звання студента.

Приємним сюрпризом для першокурсників стали подарунки від студентства університету  – хореографічна композиція «Пори року» у виконанні лауреата міжнародних конкурсів, ансамблю сучасного танцю «Візаві» та пісня «Нехай квітує Україна» у виконанні Анастасії Шинкарук та ансамблю народного танцю «Візаві».

Із вдячністю першокурсники сприйняли побажання ніколи не зупинятись на півдорозі, бути завжди наполегливими і впевненими у своїх силах, твердо крокувати дорогою знань, адже вона цікава і по-справжньому нескінченна!

 

Пресцентр УДПУ