Гарною традицією стало проведення Днів Польщі в університеті. Уже вкотре викладач польської мови УДПУ імені Павла Тичини пані Вєслава Свєрщ разом із студентами факультету української філології (спеціалізація – польська мова) та Міждисциплінарних Індивідуальних Гуманітарних Студій (МІГуС) організовують «Польський день в УДПУ». Цього року до святкування долучився генеральний консул Республіки Польща в Києві Рафал Вольський, який привітав учасників святкового концерту та висловив сподівання на подальшу співпрацю з нашим університетом.


Захід відвідали представники адміністрації міста та університету, серед яких: заступник міського голови, голова Товариства дружби із зарубіжними країнами Галина Кучер, проректор із наукової роботи доцент Лариса Ткачук, проректор із науково-педагогічної роботи доцент Дмитро Балдинюк, директор Інституту філології та суспільствознавства, декан факультету української філології доцент Валентина Коваль, координатор міжнародної діяльності університету доцент Оксана Заболотна та науковий директор Польського культурно-освітнього центру доцент Ігор Кривошея.


На святі, ведучими якого були студентки Ярослава Комендра та Олеся Василенко, панувала атмосфера доброзичливості та гарного настрою. Чудові вокальні виступи студентів Ірини Воронкової і Тетяни Гибало (V курс), Єлизавети Заболотної (випускниці МІГуСу), Оксани Лимар і Тетяни Мотоли (III курс) нікого не залишили байдужими. Студенти третього курсу Юлія Карпик і Олександр Яковенко та студент другого курсу Владислав Бутенко представили глядачам сценку «Квіти», де показала свої таланти у гумористичному жанрі.


Зважаючи на те, що у цьому році в Польщі відзначають 60-ту річницю смерті відомого поета Юліана Тувіма, захід був приурочений також і вшануванню його пам’яті. Глядачі мали можливість поринути у глибини польської класики, слухаючи вірші славного поета з уст студентки п’ятого курсу Юлії Кибальчук.

Але найбільшою несподіванкою для гостей, а особливо для викладача польської мови пані Вєслави Свєрщ, був виступ студентів-випускників, у якому вони висловити свою вдячність улюбленому викладачеві. Дівчата підготували зворушливу пісню, а Тетяна Гибало написала і продекламувала вірш, присвячений пані Вєславі.


Атмосфера, що панувала в залі, вражала невимушеністю, теплотою і єдністю тієї групи людей, яких поєднала любов до польської мови і культури.

Фоторепортаж про подію можна переглянути тут.

Пресцентр УДПУ