Завдяки плідній співпраці працівників Наукової бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини з Науковою бібліотекою Києво-Могилянської академії (директор Тетяна Ярошенко) Наглядова рада проекту «Електронна бібліотека України: створення центрів знань в університетах України» (ELibUkr) прийняла рішення й долучила до цього проекту наш навчальний заклад.

Проект «Електронна бібліотека України» започатковано з метою розширення доступу до світових інформаційних ресурсів, визначено його стратегічні завдання. Реалізація цього проекту запустить у дію механізм обміну інформацією та дасть можливість забезпечити вдосконалення інформаційної бази науково-освітньої діяльності Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.



Цікаво, що проект передбачає передплату для кожного університету ліцензованих інформаційних продуктів – електронних журналів, електронних книг, баз даних, які є найважливішим ядром світових інформаційних ресурсів і покривають усі галузі знань (наука, техніка, медицина, соціальні та гуманітарні науки).

Основу ELibUkr становить єдиний потужний портал, який спрямовує користувачів до всіх типів електронної інформації. Студенти, викладачі і науковці отримують вільний доступ до всіх ресурсів проекту.

Києво-Могилянська Фундація Америки (благодійна організація, створена для підтримки і розвитку діяльності Національного Університету "Києво-Могилянська Академія" та інших вищих навчальних закладів України) є ініціатором проекту, який започатковано за фінансової підтримки Регіональної Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні. Ця організація відповідає за проект «Електронна бібліотека України», а також за його реалізацію та управління, в тому числі скликання Наглядової Ради, Виконавчої Ради та Дорадчої Ради проекту.

Пресцентр УДПУ