Представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – науковий директор Польського культурно-освітнього центру, професор Ігор Кривошея та викладач польської мови, кандидат гуманітарних наук Пьотр Пизель – взяли участь в урочистих заходах, присвячених 95-ій річниці незалежності Польщі. Всього на святкуванні, яке відбулося 12 листопада в Посольстві Республіки Польща у Києві, було близько 300 осіб: представники польських політичних та релігійних організацій в Україні, лектори польської мови та журналісти.


Урочиста програма розпочалась з виступу хору, у виконанні якого прозвучали гімни Польщі та України. З теплими привітаннями до присутніх звернувся посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін з дружиною Анною. Посол є відомим дипломатом, знаним фахівцем з історії Речі Посполитої XVI – XVII століття, співпрацює з нашим університетом. З нагоди свята польської державності Генрик Літвін презентував Польському культурно-освітньому центру книги і диски з фільмами польських режисерів. Атмосфера заходу була дружньою і невимушеною. Учасники змогли обмінятися ідеями та обговорити плани на майбутнє.

До святкування Дня незалежності Польщі долучився і Польський культурно-освітній центр нашого університету. Під час проведення польського кінолекторію студенти мали можливість переглянути фільм польського режисера Єжи Кавалеровича "Смерть президента". Зі вступним словом до молоді звернувся викладач польської мови Пьотр Пизель, який розповів, як в Польщі відзначають це свято і наголосив на його важливості для польського народу.

Пресцентр УДПУ