В Українському домі cтолиці відбулося Свято культур, у якому взяли участь представники 22 країн світу. Організаторами культурного дійства виступили Міністерство науки і освіти України, Міністерство культури України, Міністерство молоді та спорту України, Українсько-турецький культурний центр «Сяйво», а також Київська міська державна адміністрація та ін.

Міжнародний фестиваль мов та культур був спрямований на обмін досвідом і знаннями, популяризацію вивчення української мови іноземцями, а також мов представників інших держав світу, встановлення дружніх і толерантних відносин між посланцями різних континентів.

Учасники святкової програми, представляючи культури 22 країн світу, продемонстрували гостям різноманітні вокальні, інструментальні, танцювальні номери.

Активними учасниками святкового дійства стали студенти факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а саме інструментальний ансамбль «SerbianStar» (керівник – доктор педагогічних наук, професор Олена Устименко-Косоріч).

Участь ансамблю у такому представницькому форумі стала здійснимою завдяки персональній підтримці ректора університету, професора Олександра Безлюдного. Про надання можливості взяти участь у заході студентам із Сербії, котрі навчаються на факультеті мистецтв УДПУ, висловив прохання у офіційному листі до Олександра Івановича Посол Республіки Сербія Раде Булатович, який, зокрема, повідомляв, що «в рамках Міжнародного фестивалю мов та культур Центр славістики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Посольства Республіки Сербія в Україні презентуватиме стенд сербської культури. У зв'язку з цим, Посольство запросило студентів факультету мистецтв УДПУ Иована Дрманича, Дарка Марковича та Александра Джорджевича взяти участь в цьому заході й виконати традиційну сербську музику».

Наші студенти виступили на фестивалі блискуче! Їм під час особистої зустрічі та добросердної розмови висловлювали щирі подяки Посол Республіки Сербія Раде Булатович та Перший радник Посольства Республіки Сербія Светлана Кошутич.

Посол Сербії так само у офіційному листі до ректора УДПУ, професора Олександра Безлюдного висловив щиру вдячність: «Шановний Олександре Івановичу!

Користуюсь нагодою, щоб подякувати Вам за підтримку нашої ініціативи та за те, що Ви дозволили студентам Йовану Дрманичу, Дарку Марковичу га Александру Джорджевичу, які навчаються на факультеті мистецтв УДПУ, взяти участь у виставці-ярмарку в рамках Міжнародного фестивалю мов та культур.

Із задоволенням стверджую, що цей відмінно організований та продуманий захід з учасниками з річних країн ще раз підтвердив, що мова і культура — це міст, який з’єднує народи.

Водночас хотів би відмітити значний внесок Ваших студентів у приємну атмосферу цього заходу, враховуючи те, що відмінно підготовлений виступ, яким вони презентували традиційну сербську музику в сучасний спосіб, підняв мистецький рівень заходу і залишив дуже приємні враження у всіх присутніх.

Сподіваюсь, що ще буде не один гарний привід для співпраці з Вашим університетом, прийміть вирази моєї глибокої поваги.

З повагою, Посол Республіки Сербія Раде Булатович».

Пресцентр УДПУ