Понад 6000 студентів, науково-педагогічних працівників та співробітників університету взяли участь в екологічній акції «За чисте довкілля−2016», яка пройшла у рамках Всеукраїнських заходів до Дня довкілля.

Природолюби нашого навчального закладу (а це були представники всіх факультетів та Інституту) провели упорядкування території міста Умань, а саме: парки імені Шевченка та імені Черняховського, 1-3 корпуси університету, агробіостанцію, інші об’єкти.

Прибрано територію адміністративних будівель на площі 22 га, висадження понад 3000 дерев, більше 600 кущів, на 12 га упорядковано газони і квітники, а також ліквідовано 26 несанкціонованих сміттєзвалищ. Зокрема, на агробіостанції було сформовано крони дерев на бузковій алеї, посіяно чорнобривці та інші квіткові рослини на ділянці музею «Рослини – символи України», очищено ділянки від сміття, проведено розбивку доріжок.

Відомо, що однією з головних причин руйнування здоров’я нації стало стрімке забруднення довкілля, яке призвело до погіршення якості питної води як основного харчового продукту. (За запасами питної води на душу населення економічна комісія ЮНЕСКО зарахувала Україну до країн з обмеженим водним ресурсом). Саме тому, в нашому університеті вчать дотримуватись законів природи і змінити своє споживче ставлення до неї на визнання її самоцінності. Природо охоронцями УДПУ навесні розчищено 13 джерел, укріплено 100 метрів берегової смуги. Все живе, що нас оточує, хоче і повинно жити!

Пресцентр УДПУ