13 листопада Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини гостинно вітав учасників обласного семінару для структурних підрозділів з реалізації молодіжної політики райдержадміністрацій, міськвиконкомів. Захід був організований управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації з метою обміну досвідом у сфері реалізації молодіжної політики в області.

Почесними гостями УДПУ були заступник начальника відділу молоді, сімейної політики та оздоровлення управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Яніна Погоріла, заступник міського голови м.Умань Людмила Кирилюк, в.о.начальника відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко, а також державні службовці, молодіжні лідери громадських організацій, лідери студентського самоврядування Черкащини.

У стінах нашого закладу семінар розпочався теплим прийомом високоповажних гостей, яким студенти подарували патріотичні синьо-жовті стрічки.



Із вітальним словом виступила ректор університету, професор Наталія Побірченко, яка ознайомила учасників семінару із історією нашого вишу, його досягненнями. Наталія Семенівна звернула увагу на здобутки останніх років, значні кроки в напрямку зміцнення матеріально-технічної бази, нагороди, яких удостоєний університет.



Продовжив ознайомлення гостей із УДПУ Ігор Кривошея – професор, науковий директор Польського культурно-освітнього центру, в стінах якого розпочав роботу обласний семінар.


Ігор Іванович окреслив здобутки університету в напрямку міжнародної співпраці із польськими вищими навчальними закладами, зокрема, щодо молодіжного обміну, програм подвійного диплома та студентської академічної мобільності, літніх шкіл.

Успішність діяльності університету в усіх напрямках підкреслила заступник міського голови м.Умань Людмила Кирилюк.


За словами Людмили Миколаївни, УДПУ - це сучасний вищий навчальний закладі, який є центром духовності, науки, культури в регіоні. Своєрідним підтвердженням слів виступаючих була екскурсія новим корпусом університету, гідом якої була декан факультету соціальної та психологічної освіти Оксана Кравченко.


Учасники обласного семінару змогли самостійно переконатися у тому, що УДПУ має надсучасну потужну матеріально-технічну базу, а основним пріоритетом його діяльності є особистість кожного студента, унікального, талановитого та всебічно розвиненого.

Екскурсія розпочалася із студентської їдальні, оновлений інтер’єр якої справив надзвичайне враження на гостей. Дехто навіть фотографувався на пам’ять.


Не менш цікавим було знайомство із спортивним залом університету.


Далі учасники семінару побували у науково-дослідних центрах та лабораторіях: науково-методичному Центрі інноваційних освітніх технологій, "В.О. Сухомлинський і школа ХХІ століття", «Проблеми сільської початкової школи», «Театр слова», «Етнологія Черкаського краю», лабораторії української вишивки, «Вдосконалення майстерності практичного психолога», лінгафонних лабораторіях.







Вражаючою для гостей була презентація соціально-психологічної служби нашого університету. Яскраві розповіді декана факультету соціальної та психологічної освіти Оксани Кравченко, координаторів студентського наукового товариства, центру «Без бар’єрів», Національно-патріотичного табору «Дія», Центру психологічного діагностування супроводжувалися електронними презентаціями. Логічним доповненням розповідей про роботу майбутніх соціальних педагогів, волонтерів був перегляд відеоролику «Як козаки у футбол грали».


Та найбільше вражень, напевно, принесла розважальна і водночас пізнавальна частина презентації соціально-психологічної служби. Студенти залучили присутніх до активної роботи: всі разом весело танцювали, відбивали знайомі ритми, дружно співали «Віва, Україна!»




Завершальним акордом першого дня роботи обласного семінару був хореографічний проект «Право на життя. Хореографія проти алкоголізму та наркоманії», представлений народним аматорським ансамблем сучасного танцю «Візаві» (керівник Людмила Андрощук).


Приголомшливий, емоційний виступ на актуальну тематику нікого не залишив байдужим, на очах у присутніх з’являлися сльози.

Наостанок із словами вдячності виступила заступник начальника відділу молоді, сімейної політики та оздоровлення управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Яніна Погоріла. Від імені учасників семінару Яніна висловила подяку ректору університету Наталії Побірченко, деканам факультетів та всім учасникам за високий рівень організації та проведення заходу, цікаву екскурсію, і найголовніше, що є у нашому університеті, за постійну увагу до актуальних проблем молоді - реалізацію молодіжної політики через створення якнайкращих умов для отримання сучасної європейської освіти, занять спортом та організацію дозвілля й студентського побуту.


Пресцентр УДПУ