Цікавою сторінкою у святкуванні Дня міста став молодіжний історичний квест, присвячений 400-ій річниці найдавнішої писемної згадки про Умань. Він відбувся за сприяння Уманської міської ради. У цікавій, живій формі студенти вивчали місто Умань, дізнавалися про його визначні місця та історичні об’єкти.

Учасниками квесту стали 10 команд, які представляли навчальні заклади міста Умані: Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Уманський національний університет садівництва, агротехнічний коледж УНУС, Уманський медичний коледж, Уманський гуманітарно-педагогічний коледж, Уманську філію КІБІТ.

У даному заході наш університет представляли факультети: історичний, іноземних мов, української філології та соціальної і психологічної освіти.

Квест сприяв розвитку лідерських якостей наших студентів. Кожне нове завдання додавало азарту командам. Не дивлячись на втому, учасники пришвидшували свій рух і намагалися не пропускати суперників вперед. Через годину фінішна пряма зустрічала тріумфаторів на головній сцені міста, де на них очікували жителі та гості міста.

Суть квесту заключалася в тому, щоб якомога швидше пройти всі визначені пункти. На кожному з пунктів на конкурсантів чекав волонтер, який озвучував подальші тематичні запитання. Даючи правильну відповідь на кожне з них, студенти отримували частину картинки. Перемогу отримала команда, яка прийшла першою до останнього пункту із усіма елементами фотокартки певної історичної пам’ятки Умані. Тріумфатором виявилася команда історичного факультету (її представляли студенти Андрій Гончар, Мирослава Пересунько, Мирослава Стецько, Максим Стангріт та Ліана Ціліцінська),

ІІ місце у змаганнях здобули студенти факультету української філології, ІV місце — команда соціальної та психологічної освіти.

Всі учасники інтелектуально-спортивної гри отримали грамоти та цінні призи, які їм особисто вручив мер міста Олександр Цебрій. А переможці одержали подарункові сертифікати для здійснення подорожі на повітряній кулі.

Пресцентр УДПУ