Минув перший тиждень життєдіяльності Канівського гуманітарного інституту Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, створеного на базі училища культури і мистецтв. Як розпочався навчальний рік, чи задоволені студенти навчально-матеріальною базою закладу, умовами проживання в гуртожитку? Це ті питання, які хвилюють не лише керівництво університету, батьків студентів, але й громадськість Черкащини.

Нагадаємо, новий навчальний заклад створено на виконання Указу Президента України у рамках підготовки та відзначення 200-річного ювілею від дня народження Тараса Шевченка, а також задля збереження духовної і культурної спадщини регіону, що тісно пов’язаний з іменем Кобзаря.


Голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, вітаючи присутніх під час урочистого відкриття Гуманітарного інституту, відзначив: «Створення цього закладу – це ще один крок до гідного пошанування генія українського народу Тараса Шевченка. Вже сьогодні студентські лави інституту поповнили більше 100 вчорашніх абітурієнтів та випускників училища».

Цій події передувала значна робота органів виконавчої влади області і міста, колективів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Канівського училища культури і мистецтв. Проведено великий обсяг ремонтних робіт по упорядкуванню території інституту, першого та другого поверхів навчального корпусу, зокрема бібліотеки, їдальні, навчальних кабінетів тощо.

І ось минули перші дні навчального року... Інститут розпочав підготовку хореографів, фахівців з образотворчого та музичного мистецтва, бібліотечної справи за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр».






Студентство зустріло цю подію з піднесенням як вагомий крок у майбутнє, адже випускники інституту матимуть можливість продовжувати навчання в УДПУ імені Павла Тичини за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» та «магістр».

Студентська рада провела бліц-опитування, щоб вивчити думку студентів про навчання та умови проживання у гуртожитку, почути критичні зауваження та побажання. Ось деякі з них:

Аліна Шевчук: «У нашому закладі був проведений ремонт, з’явилась можливість з бібліотеки без перепон мати доступ до Інтернету. Багато кабінетів стали зручнішими і гарнішими за час літніх канікул. Ми маємо змогу навчатися у висококваліфікованих спеціалістів, які завжди до нас ставляться з повагою і розумінням. Я дуже рада, що обрала цей заклад для отримання майбутньої професії».

Альона Сінько: «Дружній колектив, чудові викладачі, до яких можна підійти не тільки на парах по допомогу і вони усе пояснять. Чудова їдальня, яка працює до 17:00, зручний розклад, щоб ми не втомлювались. В бібліотеці зробили гарний ремонт, що дає змогу в спокійній та приємній атмосфері прочитати книгу чи провести дозвілля».

Каріна Чершин: «Задоволена навчанням. Маю творчий та дружній колектив, а також хороше ставлення викладачів. Кожен студент має змогу отримати кімнату у студентському гуртожитку, а також право на отримання стипендії».



Довідково.

На балансі закладу знаходиться дев’ятиповерховий гуртожиток. За проживання в гуртожитку з 01.09.2013 р. студенти оплачують 155 грн на місяць (1550 грн на рік). Для поліпшення житлово-побутових умов у студентському гуртожитку заплановано провести значний обсяг ремонтних робіт.

Вартість навчання студентів-контрактників денної форми становить 4500 грн на рік, заочної форми навчання – 2700 грн на рік, що у порівнянні з іншими ВНЗ Черкащини та України є невисокою.

Наступного року в Гуманітарному інституті планується розпочати підготовку бакалаврів з української та іноземної філології, фахівців з туризму.

Пресцентр УДПУ