Вже декілька років поспіль на факультеті соціальної та психологічної освіти УДПУ професійне свято психологів (офіційно 23 квітня) традиційно відзначається упродовж цілого тижня. Кожного дня з понеділка до п’ятниці на ФСПО за участі студентів та викладачів проводиться ряд найрізноманітніших заходів. Не став винятком і 2014 рік.

Цього року Тиждень психолога розпочався з традиційної для факультету акції «Зелена стрічка» – під час великої перерви всім дарували стрічки-бантики зеленого кольору, як символ життя, гармонії та весни. Також проведена акція «Ромашка побажань», суть якої полягала у спільному створені великої квітки з побажаннями всім студентам та викладачам університету.


У рамках святкування Тижня у холі нового корпусу було організовано пункт швидкої психологічної діагностики. Всі бажаючі за допомогою різних психологічних методик мали змогу дізнатися більше про свій характер, темперамент, інші індивідуальні характеристики. У холі університету також роздавали оригінальне печиво з  приємними побажаннями. 


Підсолодити життя усім під час перерв між парами вдалося завдяки благодійній акції «Кулінарний ярмарок», у якому взяли активну участь всі групи факультету. Бажаючим скуштувати смачненького було представлено широкий асортимент домашньої випічки. Зібрані кошти спрямували на благодійність.


Студенти першого курсу організували акцію «Вірш за цукерку», під час якої перевіряли пам’ять студентів та викладачів. Любителі солодкого декламували вірші різної тематики, демонструючи також і свої акторські здібності.

У центральному парку міста Умань студенти провели оригінальну акцію «А чи небайдужий ти?», суть якої полягала у перевірці ступеня апатії звичайних перехожих до чистоти навколишнього середовища. Своїми висновками та результатами спілкування із жителями міста організатори заходу поділилися на сайті факультету.

17 квітня на сцені Міського Будинку Культури відбувся перший фестиваль соціально-психологічної драми «Почуй! Побач!», ініціаторами якого були УДПУ (і ССПС зокрема) та Клініка Дружня до Молоді, що діє при Уманській дитячій міській лікарні.  У виступах учасників фестивалю підіймались досить важливі питання залежностей, насилля, вибору, протистояння, самоцінності, моральних та фізичних проявів спокуси та боротьби за власне щасливе повноцінне життя. 


Наш університет став співорганізатором Міжнародного фестивалю організаційної, економічної та практичної психології «Мудрість поколінь» SAPIENTIA GENERATIONES,  який відбувся 22-23 квітня  і присвячувався Всеукраїнському дню психолога. «Мудре поєднання знань та досвіду поколінь» – так звучало гасло заходу, на якому учасниками цікавих психологічних тренінгів стали студенти ФСПО. Це дало їм можливість розширити свої знання та досвід.


Однією із найяскравіших подій Тижня психолога на ФСПО став святковий концерт, на якому почесними гостями були ректор університету, професор, завідувач кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Наталія Побірченко, проректор з економічних та господарських питань Наталія Петренко, голова профкому Олександр Осадчий. Захід пролетів як одна мить, бо був дуже насичений, адже окрім концертної прогами відбулося ще й підведення підсумків річної роботи та номінування студентів і викладачів. Відзначені у номінаціях: Юрій Чорний - «Найкращий репортер ФСПО», Альвіна Полушина та Тетяна Музика - «Найкращі волонтери», Марія Краєва - «Кращий студент-науковець», Аліна Варикаша - «Кращий артист», Роман Дацько - «Прорив року», Богдан Площук - «Краща акторська гра у КВН», Альона Завалко - «Кращий студентський куратор», Анна Якименко та Майя Перфільєва - «Кращий куратор року», Вероніка Смітанка - «Краща староста року», 15 група - «Найкраща група ФСПО», 441 кімната - «Найкраща кімната в гуртожитку». У найпочеснішій номінації «Студент року» перемогу здобула Юлія Мудрицька. Заряджені позитивом на рік вперед студенти вступають у бій за звання кращих 2015 року!


Завершальною подією програми Тижня психолога стала широкомасштабна акція під гаслом «Поважай себе – не давай хабарів». Над її створенням добре попрацював організаційний комітет, у складі якого були як студенти, так і викладачі.


Тиждень видався насиченим та плідним. Варто зазначити, що кожного року студенти ФСПО вражають своєю фантазією та винахідливістю, які вдосконалюють все більше і більше. Цього разу їм також вдалося полонити серця і душі всіх, для кого вони працювали, творили. Сподіваємося, що їхнє натхнення до навчальної та творчої діяльності ніколи не згасатиме і буде продовжувати дарувати радість всім оточуючим.

Пресцентр УДПУ