Люди – це ресурс будь-якої компанії.
Нині розвиток держави та сучасного бізнесу не можливий без ефективного менеджменту.
Сьогодні на співбесіді нас зустрічає HR-МЕНЕДЖЕР – фахівець з підбору персоналу,
головним завданням якого є формування ефективної команди фірми.

Традиційно у третю середу вересня всіма фахівцями сфери управління персоналом відзначається День HR-менеджера. Колектив кафедри маркетингу та управління бізнесом економічного факультету УДПУ також долучився до цієї традиції й з 15 по 19 вересня 2014 року провели ряд заходів з нагоди тижня HR-менеджера, адже саме таких фахівців готують на кафедрі за напрямом підготовки «Управління персоналом та економіка праці».



Так, 15 вересня для студентів І-ІІІ курсів був проведений науково-методичний семінар «HR-менеджер – професія майбутнього». Як писав класик сучасного менеджменту Роберт Фалмер: «Світові завжди будуть потрібні досвідчені управлінці, котрі зможуть привести суспільство звідти, де воно знаходиться, туди, де воно хоче бути». Під час семінару були розглянуті й обговорені питання: «Хто ж такий HR-менеджер?», «HR-Менеджер – це посада чи професія?», «Керівник і менеджер – це одне і те ж, чи ні?»



Слід відмітити й неабияку активність студентів під час відзначення тижня HR-менеджера, котрі долучилися до наповнення аудиторій відповідними наочними матеріалами, провели конкурс стінгазет «HR-менеджер – очима студентів» та фотоконкурс «Ми - управлінці». Все це відбувалося за ініціативи та підтримки студентства.

Студентський декан факультету Любов Петрухіна висловлює з цього приводу свої враження: «На нашому факультеті вже не вперше відзначається тиждень HR-менеджера, але з кожним роком заходи стають цікавішими, а враження - незабутніми. Приємно відзначити, що саме студентів долучають до відзначення таких професійних дат й таким чином формують у нас відповідальність, організованість й креативне мислення, командний підхід та лідерські якості. Зі студентів ІІ й ІІІ курсів було обране й журі, до якого ввійшли Даша Олійник, Аліна Милка, Марина Харук».


Засвідчує активність студентів й практичний психолог університету Наталія Андрієтті, за участю якої був проведений психологічний тренінг «Лідерство». За результатами тренінгу лідером визначено студентку І курсу Наталію Калінчук, яка й нагороджена грамотою та кубком «Зірка».



Нелегко було визначити переможців фотоконкурсу «Ми - управлінці», адже всі роботи були просто приголомшливими, креативними та гідними перемоги. Однак пальму першості здобули фотороботи 37к академічної групи, які виявилися найяскравішими серед інших. Переможці були нагороджені відповідними грамотами та кубком «Ніка-фото».


Третій та четвертий дні святкування тижня HR-менеджера відзначалися проведенням брейн-рингу «Менеджери розуму» та екскурсією до рекрутингового агентства м. Умань.

Заслуговують на увагу й ерудити команд І-ІІІ курсів «Менеджери», «HR» та «Диктатори», завдяки яким від брейн-рингу «Менеджери розуму» у всіх залишилися найкращі враження та багато позитивних емоцій. Перше місце посіла команда «Диктатори», яка нагороджена дипломом та кубком «Лампа знань». Іншим учасникам, також, були вручені дипломи й грамоти.



Завершила урочисті заходи з нагоди тижня HR-менеджера посвята в спеціальність студентів 1-го курсу напрямку підготовки «Управління персоналом та економіка праці», яку відкрила завідувач кафедри маркетингу та управління бізнесом, доцент Ольга Чирва. Разом із студдеканом Любов’ю Петрухіною вони провели посвяту, привітали студентів й побажали успішного навчання.



Отож, «Тиждень HR-менеджера - 2014» пройшов динамічно. Хочеться сподіватись, що проведення таких заходів допоможе студентам у майбутньому побудувати кар’єру відповідно до здобутої освіти та мрії.

Пресцентр УДПУ