Фізико-математичний факультет провів традиційний тиждень фізики. Декан факультету Олег Авраменко, відкриваючи його, запросив усіх присутніх взяти активну участь у заходах, підготовлених викладачами кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання, а також побажав спільної творчої праці студентам і викладачам, сплеску фантазій та емоцій, можливостей відкрити нові грані улюблених предметів.

Конкурси, вікторини, інтелектуальні ігри, КВК, виставки, олімпіади… що тільки не проходило цього тижня! Найперше пройшла виставка саморобних фізичних приладів, з якою студенти мали змогу ознайомитись відразу ж після відкриття.



У читальному залі фізико-математичному факультету відбулась презентація авторських посібників та підручників викладачів кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання. На виставковому стенді було продемонстровано понад 20 примірників науково-методичної літератури, серед яких курси лекцій, практичних та лабораторних занять, збірники задач.






Фізика – це дивовижна наука, що допомагає зрозуміти безліч явищ та багато закономірностей світу, це наука, яка відповідає на питання «Чому?» Студенти фізико-математичному факультету знають: щоб зрозуміти й полюбити фізику потрібно збагнути її світ формул, графіків, законів. Напружена робота над цікавими завданнями так захопила юнаків та дівчат, що седмиця їх улюбленої науки сплинула зовсім швидко.

Тиждень фізики став справжнім святом, що надав багатьом студентам можливість пізнавати світ через пошук таємниць природи за допомогою її Величності Фізики. За їх словами, участь у конкурсах дає можливість ще раз перевірити свої вміння застосовувати знання на практиці, відчути азарт змагання і радість успіху, увійти до складу єдиної команди, яких об’єднує найцікавіша наука про природу – фізика.

Пресцентр УДПУ