На факультеті іноземної філології відбувся щорічний творчий вечір, присвячений найстаршим представникам студентського загалу – випускникам. Через деякий час саме вони передадуть естафету своїм наступникам – студентам молодших курсів, а самі будуть гордо нести звання – «випускник факультету іноземної філології».

Концерт розпочався піснею «Мова єднання» у виконанні студентки 26 групи Оксани Сидоренко. Творчий вечір був багатомовним, а оскільки всі європейські мови торкаються своїм корінням ЛАТИНИ, студенти продекламувати вірш De Patria nostra, написаний старшим викладачем кафедри теорії та практики іноземних мов Ольгою Побережник. Лунали пісні англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами. Світлана Сікорська подарувала глядачам пісню «Fur Immer». Дмитро Романенко виконав романтичну серенаду «Isabel» іспанською мовою. Оксана Сидоренко вразила виконанням англомовної пісні «Someone like you».




На факультеті широко практикують драматургію творів; старшим викладачем кафедри англійської мови та методики її викладання Олександром Коваленком було адаптовано та підготовлено до театралізації кілька мініатюр англійською мовою. Студенти продемонстрували досконале володіння іноземною мовою та неперевершену акторську майстерність.



Студенти, учасники хореографічної студії факультету, під керівництвом Анастасії Криворотенко представили як народні, так і класичні танці – степ, вальс, німецький та шотландський народні, ковбойський. Видовищним був також китайський танок із віялами.




Франкомовні студенти під супровід гітари студента Олександра Калашника виконали попурі французьких пісень про любов, молодість, радість. Їх виступ підготувала доцент кафедри теорії та практики іноземних мов Інна Лаухіна.


Німецькомовні студенти декламували «Оду до радості», що лягла в основу гімну Європейського Союзу, а також підготували флешмоб до німецької пісні «Wunder» та подарували групове виконання пісні «Das alles ist Deutchland» із відео супроводом мальовничих краєвидів Німеччини. Цей виступ допомогли готувати викладачі кафедри теорії та практики іноземних мов – кандидати філологічних наук, доцент Марія Кирилюк, Катерина Кравченко, Галина Авчіннікова.


Творчий вечір сповідував таке високе почуття як ЛЮБОВ – до роботи вчителя, до навчання, до своєї держави та інших країн, а також любов до мови, яка об’єднала усіх у велику родину – факультет іноземної філології. Як написала студентка нашого факультету Леся Кокиза: «Україна – це дівчина, ладна, роботяща, з піснею на вустах. У ці складні часи вона стоїть мужньо і гордо. І обов’язково вистоїть. Вистоїть і процвітатиме допоки б’ються гарячі серця істинних патріотів».

Фінальна пісня «Вставаймо браття» у виконанні студента першого курсу Олександра Мостіцького під супровід студента другого курсу Олександра Калашника зворушила глядачів як словами, так і виконанням. Слова до пісні написала старший викладач кафедри теорії та практики іноземних мов Ольга Побережник.


Ідею всіх творчих задумів допомогла втілити викладач кафедри англійської мови та методики її викладання Ірина Холод.

Присутні в залі були натхненні небуденним концертом, який дуже сподобався. Це був той захід, який породжує особливі емоції, бажання ділитися враженнями від нього. Отже, потрачений на його підготовку час, переживання і емоції організаторів та самодіяльних акторів того варті!


Пресцентр УДПУ