Чоловіче вокальне тріо «Гонта» УДПУ імені Павла Тичини у складі заслужених працівників культури України Петра Волошина, Василя Семенчука та Валентина Купчика повернулося з чергової поїздки в зону бойових дій на Донбасі, яка відбулася за участі видатних діячів культури, церкви, літератури та науки у рамках унікального мистецького туру «Арт-Десант».

Учасникам тріо добре вдалося підготувати та організувати різдвяну концертну програму для воїнів АТО та мешканців Луганської та Донецької областей. Наші вокалісти майстерно виконали також добру в’язанку українських народних, запальних відважних повстанських та сучасних патріотичних пісень.

Виступи вокального тріо «Гонта» були не банальними «концертами-солянкама», а справжніми духовно-просвітницькими, мистецькими зустрічами з військовими на полігонах, плацах, у наметових містечках, навчальних центрах, клубах, аудиторіях, будинках офіцерів та госпіталях. У такий спосіб наші артисти дякували солдатам-захисникам.

Окрім цього учасники тріо «Гонта» виконали ще одну почесну і приємну місію - передали воїнам АТО від батьків та діток, які навчаються в другому класі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 м. Умань подаруночки, малюнки та гарні побажання.

Творчість тріо «Гонта», щирість артистів залишили у серцях наших захисників благосний слід. Воїни приймали Петра Волошина, Василя Семенчука та Валентина Купчика як своїх друзів і соратників. Про це у грамоті від командування та особового складу військової частини, яка виконує бойові завдання в зоні АТО, так і написав командир військової частини, полковник М.В. Білосвіт: «Віримо, що разом з такими патріотами держави, як ви, ми разом відстоїмо незалежність та територіальну цілісність України». Народному самодіяльному аматорському колективу – чоловічому тріо «Гонта» військові висловили подяку за творчість та підняття козацького духу.

Пресцентр УДПУ