3-4 лютого 2017 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся дводенний тренінг з розвитку самозайнятості для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), учасників бойових дій та людей з інвалідністю «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні».

Упродовж двох днів представники ВПО, учасники АТО та особи з інвалідністю з Умані, Христинівки, Маньківки, Тального та навколишніх сіл навчались основам бізнес-планування, маркетингу, сигментів ринку та SWOT-аналізу бізнес-ідеї і готували свої мікропроекти для реалізації в рамках самозайнятості.

17 лютого 2017 року відбудеться захист мікропроектів. Успішні учасники отримають для їх реалізації обладнання на суму 625 британських фунтів (21 тис. грн.). Розвиток самозайнятості допоможе цій категорії людей суттєво поліпшити своє матеріальне становище, знайти себе в новій якості, розвиватись і отримувати для цього необхідні кошти.

Активну допомогу в реалізації в м. Умані такого важливого соціального Проекту Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні, який фінансується Урядом Великобританії, надав факультет соціальної та психологічної освіти університету у співпраці з управлінням праці і соціального захисту населення Уманської міської ради.

Пресцентр УДПУ