23 грудня відбулася конференція трудового колективу УДПУ, на якому заслухано звіт про виконання умов контракту з Міністерством освіти і науки України за 2013 рік, з яким виступила ректор університету Наталія Побірченко.

Звіт містив багату інформацію про діяльність навчального закладу, досягнення професорсько-викладацького складу, всього трудового колективу та студентської спільноти (2013 рік став рекордним в історії університету по багатьох позиціях), та все ж, зауважила Наталія Семенівна, він не був повністю вичерпний. Справді, поглиблений, фундаментальний аналіз багатогранних напрямків діяльності ВНЗ та кожної із розвинутих структур, участь у різноманітних проектах, підвищення позицій університету в освітньому просторі України та за кордоном важко втиснути у рамки звіту. На рахунку університету чимало перемог, якими можна по праву пишатися. Одна із них – збільшення кількості студентів. Департамент Черкаської обласної державної адміністрації, зробивши аналіз результатів вступної кампанії за 2013 рік, відзначив, що наш університет є впевненим незаперечним лідером в області, вперше в історії області став найбільшим вищим навчальним закладом.



Звітуватися про вже зроблене, зазначала Наталія Побірченко, завжди приємно, але планку досягнень потрібно піднімати ще вище, щоб йти у ногу з часом. Запроваджувати нове, не відставати у поступі на шляху прогресу - необхідна реальність й неодмінна умова розвитку університету.

Делегати конференції привітали колег, які досягли професійних успіхів - Олександра Безлюдного, Валентину Коваль, Інну Осадченко, Зінаїду Священко, Тетяну Кузнець, Андрія Терещука, Олега Авраменка, Наталію Коляду, Тетяну Кочубей, які у нинішньому році захистили докторські дисертації. Крім того захищено 19 кандидатських дисертацій. Вчене звання доцента отримали 33 викладача, звання професора – Ольга Комар, Оксана Браславська, Станіслав Ткачук, Сергій Половка, Андрій Гедзик.

Про хід виконання трудового договору на 2013-2014 рік між адміністрацією та трудовим колективом університету у своєму звіті говорив голова профкому Олександр Осадчий.

У обговоренні доповідей, а також у доповнення розглянутих на конференції питань виступили заступник голови студентської ради університету Юлія Мудрицька, завідуюча відділом виховної роботи Наталія Ревнюк.



Делегати конференції затвердили «Правила внутрішнього трудового розпорядку Уманського державного педагогічного університету», які представив на їх розгляд перший проректор Олександр Безлюдний.