В УДПУ для шанувальників сценічної майстерності влаштували чергове чудове свято – фестиваль театрального мистецтва.

Рік-2015, що добігає кінця, став для театру драми та комедії визначним. По-перше, колектив зустрів свій 15-літній ювілей! По-друге, доробок театру поповнився вже третьою кіновиставою (знято постановку за мотивами п’єси Івана Карпенка-Карого «Безталанна»), яка отримала І премію на Всеукраїнському конкурсі «Театральний тріумф-2015». Серед особистих досягнень акторів театру - диплом ІІ ступеня конкурсу читців на ХV Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів та цирку у номінації «Декламація», який здобула Лариса Сауляк. Але саме головне, що театральний вернісаж керівник театру Наталія Алексеєва підготувала із молодим поповненням, адже основний склад - уже випускники.

Ряди театрального колективу поповнили студенти-першокурсники із 8 факультетів університету. І хоч пройшло не так багато часу з початку формування нового складу, режисер змогла знайти підхід до кожного новачка і вони наполегливо вчили свої ролі й порадували публіку чудовою акторською грою. Репетиції проходили у нещодавно відкритій студії. Тут же перед виходом на сцену юнаки та дівчата гримувались, вживались у ролі, одягаючи театральні костюми.

У програму театрального фестивалю було включено уривки з вистав українських класиків «Кайдашева сім'я» Івана Нечуй-Левицького, «Наталка - Полтавка» Івана Котляревського, «Наймичка» Івана Карпенка-Карого, «Фараони» Олексія Коломійця, «Лілея» Тараса Шевченка, «По-модньому» Михайла Старицького, «Украдене щастя» Івана Франка, «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя, «Назар Стодоля» Тараса Шевченка.

Перегляд їх був дійсно приємним. Глядачі в залі із приємністю спостерігали, як їх товариші, з якими вони навчаються, перевтілювались у героїв відомих вистав. Це викликало сміх і зачарування. Ролі уміло виконували студенти Анастасія Дігтярьова, Богдан Мороз, Карина Мініна, Діана Горич, Антоніна Куницька, Уляна Кермач, Марина Тютя (факультет початкової освіти), Світлана Станісевич, Іван Музичка, Анна Огородник, Анастасія Мазурик, Аліна Ягуфарова, Анастасія Січкар, Марія Головко (факультет української філології), Вероніка Майданюк, Лілія Толстогузова, Альона Середенко (факультет мистецтв), Вероніка Гребенюк, Ірина Чухрій (факультет дошкільної та корекційної освіти), Владислав Петренко, Андрій Бородай (факультет фізичного виховання), Анастасія Наконечна, Олександр Андронік (факультет професійної та технологічної освіти), Анастасія Шкуренко, Богдан Гроза (факультет іноземних мов), Ігор Зелінський (факультет фізики, математики та інформатики).

Масовка також не була безликою - хлопців та дівчат гарно зіграли Анна Науменко  (факультет мистецтв), Валерія Тінькова(факультет української філології) та Олександр Румянцев, Денис Столяров (факультет професійної та технологічної освіти).

Студентський театр отримує постійну підтримку з боку адміністрації (ректор, професор Олександр Безлюдний), профспілкового комітету університету (голова профкому Олександр Осадчий). Отож і перший показовий виступ нового складу колективу не залишився без уваги.

Проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кірдан привітала студентів із вдалим дебютом і побажала невпинного зростання, успішності майбутнім театральним роботам, а керівнику Наталії Алексеєвій творчого натхнення, щоб разом із народним театром дарувати насолоду прихильникам театрального мистецтва та приносити славу нашому університету. Вітання виголосили також заступник голови профкому університету Інна Бабій, декан факультету початкової освіти, кандидат психологічних наук, доцент Борис Якимчук. Всі вони вручили акторам подяки та грамоти.

На завершення всі учасники театрального свята  заспівали колядку, вітаючи з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим.

Пресцентр УДПУ