Спекотний день 6-го липня виявився надзвичайно насичений подіями – в рамках культурно-мистецького проекту «Умань – культурна столиця України», започаткованого народним депутатом України Антоном Яценком, в Умані відбулось свято Івана Купала в народних традиціях Черкащини. УДПУ підтримує творчі ідеї даного проекту і охоче бере в них участь.

Розпочалось дійство у Національному дендропарку «Софіївка». Програма дня була доволі різноманітна – це і майстер-класи викладачів технолого-педагогічного факультету УДПУ та інших майстрів декоративно-ужиткового мистецтва міста із плетіння вінків, гончарства, соломоплетіння, святковий хоровод та пускання вінків щастя на воду. Купальська хода від Софіївського до Осташівського ставу з головним символом свята Мареною, за участі наших студентів та викладачів, нікого не залишила байдужим – уманчани охоче приєднались до учасників ходи.





Святковий концерт у «Софіївці» відкрив народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Візаві» Уманського державного педуніверситету (керівник лауреат Міжнародного конкурсу Людмила Андрощук). Сподобався глядачам ритуальний танець, що відповідав тематиці Купальського свята та сольний виступ студента мистецько-педагогічного факультету УДПУ Володимира Деренюка.




Потішили уманчан виступи Народних артистів України , серед яких Фемія Мустафаєв, Лауреат Міжнародних конкурсів, соліст Черкаської філармонії Віталій Дука, ансамбль «Усмішки друзів» Володимира Трояна, колектив бального танцю «Шарм», Заслужені працівники культури України Андрій та Василь Томіленки, які є випускниками Уманського педуніверситету.


Ввечері, на березі Осташівки відбулись масові народні гуляння, під час яких уманчан та гостей міста порадували виступи відомих гуртів та учасників шоу «Україна має талант», смачною виявилась дегустація продукції уманських підприємств. Завершилось свято тріумфальним вогняним шоу та традиційними для цього свята стрибками через вогонь. Уманське свято Івана Купала вдалося!



Пресцентр УДПУ