З 26 травня по 1 червня студенти природничо-географічного факультету УДПУ на чолі з професором Світланою Совгірою та керівниками практики Романом Подзереєм, Світланою Люленко проходили комплексну навчальну практику з загальної екології та зоології у Прикарпатті. Базою практики було обрано місто Яремче. Студенти вивчали типи екосистем гірських районів та їх функціонування. Кожен день практики відзначався різноманітними пішими походами, виїзними маршрутами та сходженням у гори. Насичена й багатогранна за змістом навчально-практична програма у перлині України – Прикарпатті надала студентам необхідний фактичний матеріал, який ще належить узагальнити. У той же час практика була сферою застосування уже отриманих знань, і у цьому розумінні була кінцевою метою пізнання. Взаємозв’язок пізнання і практики у одному із самих мальовничих місць держави приніс студентам університету користь і естетичну насолоду. Вперше вони здійснили сходження на гору Говерла, на якій виконали гімн України.


Сходження на Говерлу



Сходження на Говерлу


Експедиція УДПУ пройшла також стежкою Довбуша, відвідала гірськолижний курорт Буковель, ознайомилась із тваринним світом вольєрного господарства та біорізноманіттям Карпатського національного природного парку. Студенти побували на водоспаді «Пробой» та гірській річці Прут.


Карпатський національний природний парк



Скелі Довбуша



Скелі Довбуша



Курорт Буковель



Курорт Буковель


Майбутні географи отримали незабутні враження від краси природи Карпат, набули досвіду проведення екскурсій та отримали заряд позитивної енергії на цілий рік.


Емоції студентів


Пресцентр УДПУ