В рамках тематичних поїздок Україною відбулася творча зустріч лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополі зі студентами Умані. Молодь нашого університету та інших навчальних закладів мала можливість наживо поспілкуватись із музикантом, поставити йому найрізноманітніші питання та одержати відверті відповіді.

Молоді люди активно цікавилися творчістю, волонтерською та громадською діяльністю Тараса Тополі. Соліст популярного гурту із задоволенням розповідав про всеукраїнський тур на підтримку нового альбому «Все красиво», поділився творчими планами на майбутнє, власним поглядом на сучасне музичне мистецтво тощо. Інша і водночас невід`ємна частина життя молодого музиканта - волонтерство та громадська діяльність. Тарас переконаний, що у такі відповідальні для країни моменти кожен патріот вважає своїм обов’язком допомагати тим, хто потребує цієї допомоги. Гурт «Антитіла» на чолі із солістом допомагав переселенцям із Криму, неодноразово побував на сході України, передаючи бійцям зібрану допомогу, закуплені бронежилети та інші необхідні засоби. «Якщо не допомогти зараз, завтра не буде для кого виступати», - зазначив музикант.

Не оминули увагою шанувальники іще одну грань діяльності Тараса Тополі - виставку картин «Ukraine Exists», що в січні поточного року була представлена в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Лідер гурту, який став автором ідеї та одним із кураторів цієї виставки, зазначив, що організатори хочуть показати реальну ситуацію, яка склалася на Донбасі. Автори проекту вирішили об’єднати «дві реальності, у яких сьогодні живе Україна». «Військова» частина представлена у формі інсталяції, що складається з чотирьох плазмових панелей. На них транслюються документальні відео з англійськими субтитрами про події на сході України. Цивільна, «мирна» частина представлена експозицією сучасного українського мистецтва. Це роботи 15 молодих українських авторів з усієї України - картини, графіка, кераміка та плакати. Виставку «Ukraine Exists» приймуть і Музей України у Нью-Йорку, далі вона поїде до Чикаго, а потім до Канади. У цих локаціях виставка буде також розширена фотороботами українських митців.

Глядачі захоплено слухали щирі розповіді Тараса. Відкрите спілкування тривало близько двох годин, а по закінченню заходу лідер гурту влаштував фото- і автограф сесію. Прихильники ще довго не відпускали музиканта.

Пресцентр УДПУ