Студенти і викладачі факультету української філології УДПУ – патріоти своєї країни. Виступаючи за єдність нашої держави, а також за дружбу і мир усіх країн світу, вони вирішили організувати ярмарок «Кухні народів світу», аби розкрити багатогранність та красу української та світових кулінарних культур.


У заході взяли участь студенти п’ятнадцяти груп факультету, котрі показали національні страви найрізноманітніших куточків нашої планети. Були презентовані французька, італійська, іспанська, польська, німецька, білоруська, українська, татарська, вірменська, канадська, японська та китайська кухні. Кожна група готувала не менше двох національних страв обраної країни, до того ж умовою була і їх презентація, зокрема сервірування столу.




Варто зазначити, що студенти чудово впорались зі своїм завданням, конкуренція була відчутною, проте панувала дружня атмосфера та мажорний настрій. Захід видався масовим, адже подивитись незвичні для українців страви прийшло багато студентів, а також викладачі та адміністрація факультету. Приємним і важливим для студентства було те, що директор інституту філології та суспільствознавства, доктор педагогічних наук, професор Валентина Коваль підтримала кожну групу та протягом ярмарку підбадьорювала учасників та хвалила їх за винахідливість й креативність.

Усі виручені під час ярмарку кошти будуть передані у дітям із дитячого притулку.

Пресцентр УДПУ