Святий Миколай - чудотворець, доброчинець, чарівник. Українці з давніх часів вважали Миколая своїм святим. У ніч на 19 грудня, у день його пам'яті, він розносить дарунки дітям, вітає з зимою, благословляє на добрі вчинки. Студенти нашого університету також готуються до Дня святого Миколая - одного з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду. Пам’ятаючи як у цей день кожен з них у дитинстві сподівався на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії, майбутні педагоги вирішили допомогти святому Миколаю порадувати подарунками дітей, які цього потребують найбільше.

Волонтери студентської соціально-психологічної служби університету відвідали Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. Цього разу добровольці разом з дітьми виготовляли новорічні листівки з поздоровленнями та своїми бажаннями, котрі адресували святому Миколаю.


- Було дуже цікаво спілкуватись і працювати з дітьми та приємно побачити віру і щастя у їх очах. У вихованців реабілітаційного центру було скільки жадань, що ми не встигали їх фіксувати. А один хлопчик взагалі зробив від себе чотири послання Миколаю. Ми допомагали виготовляти листівки дітям і разом з ними вірили, що їх бажання здійсняться. Саме через це я люблю займатись волонтерством, – розповідає волонтер, студентка факультету соціально-психологічної освіти Аліна Яницька.

Її однодумниця, волонтер Альвіна Полушина також у захопленні від спілкування із дітьми:

- Ми як завжди провели весело і захоплююче час у «Проліску». Разом з дітьми писали листи до Дня Святого Миколая, робили листівки та різні аплікації. Самою своєю присутністю ми створювали для вихованців реабілітаційного центру цікаву пригоду.

А ввечері волонтери студентської соціально-психологічної служби університету завітали до дитячого притулку і провели веселий майстер-клас з виготовлення квітів і тваринок із повітряних кульок.

16 грудня розпочала свою роботу приймальня Святого Миколая на факультеті соціальної та психологічної освіти. Приймальня працює щодня на кожній перерві в новому корпусі біля 232 ауд або у холі до 20 грудня. Першою зібрані речі для дітей до приймальні принесла декан факультету Оксана Кравченко. Уже зібрано багато корисних речей, які студенти факультету передадуть діткам на свято. Приймаються дитячі речі, іграшки, солодощі – все що може порадувати діток у це прекрасне свято.


Студенти історичного факультету Роман Діденко, Володимир Перепелюк, Ростислав Чічков, Костянтин Бурдельний стали ініціаторами проведення благодійної акції «Допоможи Святому Миколаю приносити радість дітям». Студенти-історики закликають:

- Приносити радість іншим може кожен. Спробуй і ти. Здійсни свій маленький внесок в здійснення мрій дітей Уманської міської дитячої лікарні. Адже в кожного з них є свої мрії, а головна з них – скоріше одужати. Найкраще цьому сприятиме радісна атмосфера і свято, яке Ви їм подаруєте своєю небайдужістю. Стань помічником Святого Миколая – здійсни дитячу мрію.

Волонтери історичного факультету оприлюднили інформацію для небайдужих: «Проводиться благодійний збір коштів для дітей Уманської міської дитячої лікарні. Скриньки для збору коштів знаходяться біля вахти в центральному та новому корпусах УДПУ».

Благодійну акцію «Подаруй дитині радість» проводять й студенти та викладачі економічного факультету Уманського державного педагогічного університету (вона проводиться уже кілька років поспіль, тому стала традиційною).

Благодійні кошти, речі та подарунки, які будуть зібрані під час акції,(пункт прийому ауд. №320 ? деканат економічного факультету) будуть передані 19 грудня дітям Обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації м. Умані. Долучитися до участі в акції можуть усі бажаючі.

Святий Миколай - образ, що асоціюється з високими людськими моральними цінностями, глибокою вірою у праведність існування на землі. Студенти УДПУ як майбутнє своєї держави роблять все можливе, щоб Святий Миколай прийшов до дітей, які позбавлені батьківської уваги і ласки, тепла та затишку родинного дому. Не гроші, а любов, порядність, доброчесність та благородство керують світом. Дякуючи доброму імені Святого Миколая, кожен з нас може зробити щасливими дітей, обділених долею у батьківській ласці. І не лише один раз на рік, у чарівну грудневу ніч, усі ми маємо можливість бути доброчинцями.

Пресцентр УДПУ