Цікавою та захоплюючою стала для студентів із Туркменістану екскурсія фондами університетської книгозбірні. Вони мали прекрасну можливість зануритись у світ тисяч книг: потримати у руках раритет, спуститись у книгосховище, походити між стелажами із літературою найрізноманітніших галузей.

Слід сказати, що загальна кількість бібліотечних ресурсів УДПУ нараховує 410442 примірники, які розрізняються: за видами (книги та брошури; періодичні видання: журнали, газети, електронні видання, неопубліковані документи). Переважна більшість ресурсів бібліотеки видана державною мовою, інші – іноземними. Вони згруповані за цільовим призначенням: наукові, навчальні, літературно-художні видання, а також рідкісні та цінні документи. Щорічно бібліотека поповнюється понад 9 тисячами примірників навчальної та наукової літератури. Бібліотекою користуються понад 10 тисяч читачів, видається понад 600 тисяч документів.

У фондах бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини зберігаються приватні колекції книг, брошур та авторефератів таких визначних осіб: мовознавця Бевзенка Степана Пилиповича, фольклориста Власенка Івана Марковича, мовознавця Карпової Валентини Леонідівни, літературознавця Маєвської Тетяни Петрівни, а також бібліотеки Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України.

Невід'ємною складовою роботи колективу книгозбірні на допомогу читачеві є інформація, що міститься в каталогах та картотеках. Працівники бібліотеки значну увагу приділяють культурно-просвітницькій роботі за напрямами діяльності університету, сприяючи популяризації української книги. У просвітницькій роботі бібліотека використовує як випробувані часом, так і впроваджує нові підходи, напрямки та форми культурно-масової роботи. Одним із таких є відкритий перегляд літератури, який бібліотекарі із задоволенням провели для іноземних студентів.

Пресцентр УДПУ