В Українсько-туркменському культурно-освітньому центрі УДПУ студенти з Туркменістану у дні святкувань Нового року та Різдва в Україні знайомилися із багатовіковими традиціями і звичаями українського народу

Юнаки та дівчата із дружньої країни прослухали бесіду й переглянули презентацію на тему «Звичаї та традиції святкування Святого Вечора та Різдва в Україні», а також документальний фільм «Різдвяна казка (колядки та щедрівки)»

Директор Українсько-туркменського культурно-освітнього центру, кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання Олександр Лаврик ознайомив студентів з історією виникнення колядок і щедрівок та традиціями, які супроводжують їх виконання.

Іноземні студенти активно обговорювали почуте та побачене. Вони пересвідчилися, що в українців, так само як і в їх співвітчизників, Новий рік завжди пов'язаний з мріями про краще майбутнє. Ці мрії та бажання в Україні здавна викристалізовувались у чудові поетизовані обряди - колядування, щедрування і засівання. У народних календарних обрядових величальних піснях - колядках і щедрівках - втілився одвічний потяг людей до статків, щастя, добра, краси, високої моралі.

Без сумніву, всі ці заходи допоможуть студентам із Туркменістану краще зрозуміти життя і побут українського народу.

Пресцентр УДПУ