Нещодавно на засіданні Студентської ради при Черкаській облдержадміністрації обрано нового лідера студентського самоврядування Шевченкового краю.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, вітаючи присутніх лідерів студентства, наголосив, що студентство на всіх етапах творення нашої держави було найпрогресивнішим динамічним елементом суспільства: «Життя ставить виклики перед державою та її народом і без вашого впливу на всі ці процеси не обійтися. Ви люди небайдужі і надалі будьте небайдужими». Також Валерій Данилевський запевнив присутніх у підтримці різних починань як консультативно-дорадчого органу при облдержадміністрації в цілому, так і безпосередньо студента окремо.

До участі в заході долучився також заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Волошин, який наголосив: «Студентська рада при облдержадміністрації як консультативно-дорадчий орган є дієвим та однозначно має існувати і надалі, адже саме студентство підказує владі позицію молодого прогресивного покоління». Він закликав присутніх виробити план заходів щодо молодіжної політики, щоб спонукати черкаське суспільство до небайдужості, долучати до суспільно значущих процесів.

У рамках роботи засідання обговорювалися основи діяльності, форми роботи та нормативна база функціонування Студентської ради. Перед голосуванням претенденти на посаду голови Студентської ради Черкащини представили свої програми, розповіли про досвід організації студентської суспільної діяльності, зокрема, щодо проведення волонтерських, благодійних заходів, акцій, проектів. Так, серед засад Студентської ради претенденти назвали всебічний розвиток молоді, активне її долучення до суспільних процесів, розвиток потенціалу молодих спеціалістів, співпраця та стажування в органах влади, підтримка творчої молоді.

У результаті таємного голосування простою більшістю голосів головою студентської ради при облдержадміністрації обрано студента Черкаського державного технологічного університету Івана Іскімжі, його заступниками стали Юлія Похолюк (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини), Василь Дунаєвський (Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького) та Поліна Шевченко (Черкаський комерційний технікум). Секретарем Ради обрано студентку ДВНЗ «Університету банківської справи» Черкаського навчально-наукового інституту Вікторію Сісецьку.

Пресцентр УДПУ