У середині травня в Ізмаїлі відбувся Всеукраїнський студентський захід «Стратегічна сесія Студентського антикорупційного агентства». У даному заході взяли участь представники майже всіх регіональних відділень САА в Україні. Уманське відділення Студентського антикорупційного агентства представляла секретар студради УДПУ, заступник голови студради міста, студентка ІІ курсу факультету мистецтв Надія Оленіна.

У ході проведення Стратегічної сесії учасники взяли участь у тренінгах із командоутворення, підготовки і складання грантових проектів та антикорупційної діяльності. Спікерами тренінгів виступили представники Британської Ради та Міжнародного Фонду «Відродження».

Студентські активісти з різних регіонів обговорювали перспективи боротьби з корупцією в системі вищої освіти та спланували свою діяльність на наступний рік.

Упродовж трьох днів студенти працювали в декількох напрямах. Під керівництвом голови правління ГО «Студентське антикорупційне агентство» Микити Андрєєва були визначені завдання організації на поточний рік, обговорено юридичний статус, повноваження і методи роботи регіональних підрозділів, вирішено питання внутрішнього документообігу.

Запрошені на захід експерти провели для студентів навчальні тренінги з командоутворення, планування і організації діяльності місцевих осередків, розробки проектів і написанню грантових заявок.

Практичні рекомендації напрацьовані в ході Стратегічної сесії в подальшому буде впроваджено у діяльність Уманського відділення САА, координатором якого стала наша студентка Надія Оленіна.

Пресцентр УДПУ