Нещодавно на базі науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ відбулося спільне засідання науковців природничо-географічного факультету та координатора діяльності лабораторії - Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України.

Метою роботи науковців було підведення підсумків спільної діяльності за останнє десятиріччя та проектування подальших фундаментальних й прикладних наукових досліджень з різних напрямів екології, біології для формування екологічної свідомості, світогляду, культури у майбутніх учителів та підвищення якості їх підготовки.


Зустріч із першим проректором університету Безлюдним О.І.


Основна проблема, яка була піднята у процесі роботи зібрання - збереження біорізноманіття як пріоритету сталого розвитку. Зокрема, були розглянуті проблеми інтеграції науки та освіти у підготовці майбутніх вчителів, природні й антропогенні джерела мутагенного забруднення територій України, глобальні зміни біорізноманіття та його збереження, динаміку батрахофауни Центрального Побужжя за останні десятиліття, збереження герпетофауни, орнітофауну урбанізованих територій, сільське господарство і охорону дикої фауни, екологічні особливості хижих кліщів мегаполісу, кращі практики збереження біорізноманіття.


Учасники зібрання у екологічній лабораторії



Доповідь доктора біологічних наук, професора, член-кореспондента НАН України, директора Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України Акімова Ігора Андрійовича



Обмін науково-методичною літературою



Координатор діяльності лабораторії д.б.н., професор, директор Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України Акімов І.А. та завідувач лабораторії к.б.н., доцент Гончаренко Г.Є


Практична частина семінару була проведена під час одноденної експедиції до Буцького каньйону з метою вивчення його ландшафтного та біорізноманіття.


Екскурсію проводить вчитель географії Балагута Ф.М.



Краєвиди Буцького каньйону


Учасники спільного засідання висловлюють вдячність Присяжнюку Івану Володимировичу за надання спонсорської допомого у проведенні наукового заходу.

Пресцентр УДПУ