На факультеті соціальної та психологічної освіти УДПУ відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Сучасні проблеми гуманітаризації професійної підготовки майбутніх педагогів», ініціаторами проведення якого були викладачі кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління. З вітальним словом до учасників семінару звернулася декан факультету, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Оксана Кравченко, яка наголосила, що завданням політики гуманітарного розвитку держави має бути модернізація суспільства за загальнолюдськими, демократичними та гуманістичними цінностями. Координувала роботу семінару кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної педагогіки, педагогіки вищої школи та управління Валентина Бойченко.


На Всеукраїнському семінарі було розглянуто такі напрями роботи як зміст та технології професійної підготовки педагогічних кадрів. Окрема увага була звернута на формування професійного мислення педагога, професійну педагогічну етику, загальнокультурну парадигму професійної підготовки майбутніх педагогів та психологічні аспекти професійної підготовки майбутніх учителів.

У роботі семінару взяли участь провідні науковці, аспіранти, здобувачі з Київського Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Таращанського агротехнічного коледжу, Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Т.Г. Шевченка.

Пресцентр УДПУ