Саме таку назву мав Благодійний фестиваль творчості, присвячений Міжнародному дню інвалідів, що відбувся 4 грудня в актовій залі університету. Ініціатором проведення заходу став науково-практичний Центр соціальної та освітньої інтеграції студентів з особливими потребами «Без бар’єрів» (координатор – Майя Перфільєва). Співорганізаторами благодійної акції виступили факультет соціальної та психологічної підготовки (декан – Оксана Кравченко), Школа передового досвіду «Школа соціальних знань» (координатор - Галина Бондаренко), Управління праці та соціального захисту населення (начальник - Галина Кучер) та відділ у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради (начальник - Наталія Вдовиченко).




У фестивалі взяли участь діти з обмеженими можливостями із Центру ранньої реабілітації «Пролісок», студенти факультету соціальної та психологічної освіти та студенти-інваліди, які навчаються в університеті.

Цього дня натхненно звучали вірші та пісні про Україну, кохання, щасливе дитинство.

Надзвичайно хвилюючим був виступ дітей із Центру ранньої реабілітації «Пролісок». Кучер Віталік талановито виконав пісню та прочитав вірш, а колектив вихованців подарував танець «Віночок» і пісню «Ти ж мене підманула».




Глядачі стоячи аплодували артистам, які своїми виступами мужньо доводили право мати гідне місце у суспільстві та його повагу до себе.

У концертній програмі виступили також Уманець Ярина із композицією «Ніжність», рок-гурт «Оріон» із власними піснями «Ответ», «Что такое любовь?», Смєтанка Вероніка з патріотичним віршем «Тобі, Україно», вокалісти Дацько Роман, Качапкіна Анна, Сітарчук Наталія та Стрілецька Оксана.

Пісня «Мама», виконана студентами мовою жестів, змусила багатьох у актовій залі плакати.

25 група ФСПО запропонувала глядачам нове бачення української народної казки «Ріпка».




Наприкінці фестивалю начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко нагородила почесною грамотою факультет соціальної та психологічної підготовки за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики, пропаганду здорового способу життя серед молоді, активну участь у організації та проведенні загальноміських заходів у рамках відзначення Міжнародного дня інвалідів.


Учасники фестивалю також були нагороджені сертифікатами та подарунками від профспілкової організації університету.



Пресцентр УДПУ