Минулого тижня делегація Черкаської області на чолі з головою адміністрації Сергієм Тулубом та головою облради Валерієм Черняком у рамках підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка відвідала Івано-Франківськ. Так розпочалася акція «Кобзар єднає Україну», яка з часом має стати загальноукраїнською, – такі візити відбуватимуться протягом року до кожного регіону України.

У складі делегації Черкащину також представляли ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Наталія Побірченко, відомі художні колективи та митці нашого краю – тріо «Вербена», ансамбль Черкаської обласної філармонії «Росава», член Національної спілки художників України Олександра Теліженко, директор Обласного художнього музею Ольга Гладун.


Важливою подією стало підписання в Івано-Франківську Угоди про торгівельно-економічне, науково-технічне, гуманітарне та культурне співробітництво між Черкаською та Івано-Франківською обласними державними адміністраціями та обласними радами. «Переконаний, підписана угода сприятиме зростанню потенціалу наших регіонів, зміцненню дружби і співпраці наших краян», – підкреслив Сергій Тулуб. Презентуючи край Тараса і Богдана у Прикарпатті, Сергій Борисович наголосив на тому, що Черкащина постійно дбає про розвиток і збереження культури краю, готова до ефективної співпраці у напрямку підготовки до відзначення ювілею нашого видатного земляка. «Кобзар – це той стержень, який сьогодні може об’єднати всю Україну», – зазначив голова ОДА.



У рамках візиту митці Черкащини продемонстрували жителям Прикарпаття свої творчі досягнення у місцевій філармонії. Делегація Черкаської області також відвідала Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника. Під час перебування у навчальному закладі перший крок до налагодження співпраці між університетами зробила ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Наталія Побірченко. Спілкуючись з ректором Прикарпатського університету, Наталія Семенівна високо оцінила представлені наукові проекти та зазначила, що в Умані є не менш цікаві напрацювання. «Думаю, для наших студентів буде корисним обмін досвідом у реалізації спільних цікавих проектів, тому ми працюватимемо над встановленням міжуніверситетських відносин», – сказала ректор УДПУ.




Пресцентр УДПУ