Студентка ІІІ курсу факультету української філології УДПУ Іванна Височанська зайняла ІІІ місце в обласному етапі IV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Конкурс відбувся у Черкасах на базі Черкаського національного педуніверситету імені Богдана Хмельницького. (Іванна брала участь у конкурсі як переможець попереднього загальноуніверситетського етапу).

Варто відзначити, що студентка старанно підготувалась і добре впоралася з поставленим завданням. Воно було одне, але непросте: написати статтю в публіцистичному стилі, пояснивши, в чому полягає позачасовість і понаднаціональність Шевченкового імперативу, опираючись на статтю Петра Іванишина «Тарас Шевченко, його людина та імператив». Іванна висловила своє міркування з цього приводу, додавши, як того й вимагали умови, не менше 4 прикладів із творів Кобзаря.


Університет і, зокрема, факультет української філології, кафедри української літератури та українознавства й мови та методики її викладання мають всі підстави пишатися гідною роботою Іванни Височанської, яка проявила належний рівень грамотності, обізнаності й творчого мислення.

Бажаємо переможниці IV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка Іванні Височанській подальшого успішного навчання, піднесеного настрою та невичерпного оптимізму!

Ректорат
Профком
Студрада