В УДПУ в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» проведено природоохоронну акцію «Благоустрій навчального середовища». Вона пройшла 26 березня з ініціативи завідувача кафедри хімії, екології та методики їх навчання, професора Світлани Совгіри, співробітників науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» (завідувач, доцент Ганна Гончаренко) В акції брали участь студенти IV курсу природничо-географічного факультету. Організатори та учасники природоохоронного заходу відчули реальну підтримку та допомогу декана природничо-географічного факультету, доцента кафедри біології та методики її навчання Руслана Якимчука, який взяв безпосередню участь у проведенні природоохоронної акції.


Під час акції на території головного навчального корпусу педуніверситету висаджено 100 штук троянд чайно-гібридної селекції, вирощених на агробіостанції університету в рамках виконання наукового дослідження кваліфікаційних робіт під керівництвом доцента кафедри біології та методики її навчання Ігоря Красноштана.




У процесі проведення природоохоронного заходу здійснені навчальна, наукова і виховна складові педагогічного процесу. Мало місце не тільки розширення екологічних знань студентів, але й відбулося пізнання ними цікавої й корисної інформації. Студентам розкрита методика розбивки території газону на сектори, технологія посадки троянд, методика озеленення навчального середовища.

До акції залучилися викладачі та лаборанти природничо-географічного факультету, які зробили свій внесок у збереження та оздоровлення навколишнього природного середовища. Так завдяки спільним зусиллям територія університету буде ще кращою, а ніжні королеви квітів троянди радуватимуть своїм цвітом.


Пресцентр УДПУ