У рамках Всеукраїнських екологічних заходів, з ініціативи науковців лабораторії «Екологія і освіта» - професора Світлани Совгіри, доцента Ганни Гончаренко та на виконання доручення голови обласної державної адміністрації проведено екологічну природоохоронну акцію «Посади ліс». До заходу долучилися викладачі природничо-географічного факультету, аспіранти, студенти 2 та 3 курсу, представник профкому університету Лариси Дерещук. З боку працівників лісового господарства у заході взяли участь лісничий Собківського лісництва Петро Шевчук та помічник лісничого Олександр Дошка.




Акція проходила в 2 етапи і була спрямована на роз’яснення для широкої громади важливості й особливостей створення лісових насаджень, значення для суспільства професії лісівника, виховання у молоді шанобливого ставлення до природи. Завдання акції: розвиток екологічної свідомості особистості, оволодіння сучасними технологіями вирощування лісових культур, посадкового матеріалу, закладання нового лісу.

Перший етап акції називався «Посади ліс». Посадку лісових культур проводили на площі 3,5 га у Собківському лісництві (ДП Уманське лісове господарство в кварталі 61, виділ №5). Під час проведення цього природоохоронного заходу було посаджено 8,5 тисяч саджанців дуба, вирощених у лісорозсаднику Собківського лісництва. Технологічні консультації посадки саджанців здійснював майстер лісу Віталій Барабаш. Він продемонстрував механізми, які лісівники використовують при підготовці ґрунту й створенні лісових культур, ознайомив учасників акції з правилами техніки безпеки та основними прийомами посадки лісу.




Другий етап акції «Посади дерево» проходив у самому лісорозсаднику Собківського лісництва ДП Уманського лісового господарства (квартал 66). Природолюби висадили та прорідили 500 кущів самшиту.









По закінченню заходу лісівники подякували учасникам акції та пригостили всіх справжньою лісовою кашею.

Отримані кошти за виконання робіт під час екологічної природоохоронної акції її учасники перерахували для потреб воїнів АТО.

Пресцентр УДПУ