Єднаймося, люба родино, щоб не знала біди Україна…
Олександр Лазарєв

Студенти та викладачі університету стали активними учасниками акції Всеукраїнського єднання з нагоди Дня Соборності України та 96-ї річниці проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки.

Загальноміський захід проходив на центральній площі міста за участю представників державних установ, підприємств і організацій, навчальних закладів, учнів та студентів, а також активних громадян.


Вітаючи громаду із визначним державним святом, заступник міського голови Людмила Кирилюк зазначила, що 22 січня - це не лише День Соборності України, а й день, коли почалися масові розстріли на Майдані. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто поліг за Україну.


Символічно, що під звучання патріотичних віршованих рядків кілька десятків учасників заходу розгорнули Державний прапор України.



Свято закінчилося акцією "Ланцюг Єднання", яку активно підтримали усі присутні. Взявшись за руки, учасники утворили великий «живий ланцюг», демонструючи таким чином, що ми – єдиний, соборний народ, який прагне жити у незалежній, процвітаючій державі. Лише єдністю та завзятістю ми зможемо переконати усіх ворогів – зовнішніх та внутрішніх – в тому, що варті незалежності й готові її захищати.




Серед інших тематичних заходів, що проводилися в нашому закладі до Дня Соборності, - книжкові експозиції та тематичні виставки в бібліотеці й читальних залах, інформаційно-просвітницька експозиція у музеї, присвячена історії національно-визвольної боротьби початку XX століття в Україні та 96-й річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР.



Пресцентр УДПУ