У студентів УДПУ з’явився ще один шанс підвищити свої знання за кордоном

Підвищення рівня якості вітчизняної освіти нині пов’язують із запровадженням європейських стандартів. У нашому університеті, зберігаючи перевірені часом традиції, серйозно займаються саморозвитком. Піднесенню іміджу навчального закладу, професійного рівня викладачів та розширення освітніх можливостей для студентів є участь у міжнародних конференціях в десятках країн світу, у міжнародних проектах «САМЕДІ» (Франція), «Працюй і подорожуй у США», проектах молодіжного обміну, міжнародних дебатах і літніх школах в Польщі та багато інших. Понад 100 студентів, здобувачів, викладачів, аспірантів, докторантів університету минулого року взяли участь у 150 міжнародних конференціях за межами України. Університет є співкоординатором двох міжнародних проектів в рамках програми ERASMUS MUNDUS, п’ятеро стипендіатів якого уже навчаються і проводять наукові дослідження у Франції, Португалії та Польщі. Студенти університету успішно навчаються за програмою подвійного диплома в Університеті ім. Адама Міцкевича. Десятеро студентів і співробітників університету отримали дипломи Вищої менеджерської школи в м. Лєгніца.

Від рівня освітніх послуг залежить міжнародне визнання нашого університету, а відтак внесок у його розвиток всіляко підтримуються і схвалюється, так само як і ініціативність студентів, які самостійно беруть участь у різноманітних міжнародних конкурсах, виграють гранди, бажаючи підвищити рівень своїх можливостей входження на міжнародний ринок праці.

Для студентів нашого університету відкриваються нові перспективи – участь у Празьких літніх школах. Це семиденні навчальні програми, розроблені для того, щоб зібрати разом студентів різних національностей та спеціальностей, щоб насолодитись літніми канікулами в унікальному навчальному та культурному середовищі.

Празький Центр суспільно-державної політики представляє теми літніх шкіл:

  • Європейський літній інститут майбутнього Європи: лобіювання в Брюсселі.
  • Літня школа з питань злочинності, права та психології.
  • Літня школа з питань європейської політики: інтереси проти культури?
  • Літня школа з питань Китаю: світова супер-сила – міф чи реальність?
  • Літня школа з питань співпраці для нового розвитку: розбиваючи окови бідності
  • Літня школа з питань освіти: майбутнє школи.
  • Літня школа з питань глобалізації: кінець споживання, яким ми його знаємо.

Літні школи працюватимуть у Празі, Чеська Республіка 5-12 липня 2014 року. Заявки у Празькі літні школи можна подавати до 15 лютого 2014 року.

Детальніше про програми можна дізнатись на Інтернет-сторінці www.praguesummerschools.org.

Пресцентр УДПУ